Kongre'nin 20 eski Demokrat üyesinden Biden'a aday olma çağrısı

Mektupta "Onun yerine bir veya daha fazla yetkin Demokrat adayın öne çıkacağından eminiz" denildi

ABD Başkanı Joe Biden seçim mitinginde / Fotoğraf: AP

ABD Kongresi'nin 20'den fazla eski Demokrat üyesi açık bir mektup yazarak, Başkan Joe Biden'ı kongre düzenlemeye ve diğer isimlere adaylıklarını koyma fırsatı vermeye çağırdı.

Eski Kongre üyeleri açık mektupta, "Biden, kendisini ikinci bir dönem için aday göstermesi gereken delegeleri serbest bırakarak, sevdiği ulusa daha iyi hizmet edecektir. "Eğer bunu yapmaya karar verirse, bu ağustos ayında açık bir kongre yapılması anlamına gelir. Kendisinden bu kararı vermesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mektupta "Onun yerine başka bir adayı tercih ettiğimizi söylemek istemiyoruz (ancak) bir veya daha fazla yetkin Demokrat adayın öne çıkacağından eminiz" diye belirttiler.

Şarku'l Avsat'ın edindiği bilgiye göre mektupta "Başkan'ın dürüstlüğü ve vizyonu sağlamdır, ancak seçim kampanyası ve bir dönem daha görevde kalmak için ihtiyaç duyduğu enerji ve dayanıklılık azaldı. Bu sorun aylardır ülkeyi kasıp kavuruyor ve 27 Haziran tartışması ve sonrasında zirveye ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

Açık mektubu imzalayan ve genel başkana açıkça çekilme çağrısında bulunmayanlara göre açık bir kongre "iyimserliği ve coşkuyu yeniden canlandıracaktır. Ayrıca partiye yeniden enerji kazandıracak ve seçmenlerin, özellikle de gençlerin ilgisini çekecektir."

Biden, perşembe günü düzenlediği ve yarıştan çekilmesi yönündeki çağrıları susturamayan basın toplantısında sergilediği çelişkili performansın ardından, ikinci başkanlık dönemi için kampanyasına yeniden başladı.

Biden seçmenlere "iyi durumda" olduğu konusunda güvence vermeye çalışarak, ABD başkanlık yarışından çekilebileceği yönündeki spekülasyonları şiddetle reddetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU