Biden'e yönelik istifa baskısı 'zirve gafları' sonrasında hız kazandı

Obama ve Pelosi 'inatçılığından' dolayı hayal kırıklığına uğradı

ABD Başkanı Joe Biden perşembe akşamı Washington DC'de düzenlediği basın toplantısından ayrılırken / Fotoğraf: AFP

Eski Başkan Barack Obama ve Temsilciler Meclisi eski Başkanı Nancy Pelosi arasında, Biden'ın Cumhuriyetçi aday eski Başkan Donald Trump'a karşı mücadelede en iyisi olduğu yönündeki inatçı ısrarı nedeniyle artan hayal kırıklığı ve endişe haberlerinin ortasında, üst düzey ABD Demokratlarının Başkan Joe Biden'ın başkanlık yarışını bırakması yönündeki çağrıları hızlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'a yönelik son istifa çağrıları, ABD Başkanı'nın perşembe günü tek başına düzenlediği ve adaylığının devam edeceğini belirttiği basın toplantısının ardından geldi. Dış politika ve ulusal güvenlik konularında güçlü açıklamalar yapmasına rağmen, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten "Başkan Yardımcısı Trump" olarak bahsetmesi de dahil olmak üzere birden fazla kez gaf yapması, basın toplantısının ardından Kongre'deki en az üç Demokratın Biden'a yarıştan çekilmesi çağrısında bulunmasıyla adaylığına karşı çıkanların sayısı 20'den fazla senatör ve temsilciye ulaştı.

Biden saatler önce, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) zirvesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'yi "Başkan Putin" olarak takdim etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU