Trump kendisini Kamala'yla karıştıran Biden'la alay etti

Önceden hazırlanmış açıklamalarından sonra gazetecilerden gelen ilk soruda Biden'a, Kamala Harris'in yönetme kabiliyetine dair endişe duyup duymadığı sorulmuştu

Donald Trump ve yandaşları, NATO zirvesindeki basın toplantısı sırasında eski başkanla kendi Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i karıştıran Joe Biden'la alay etti (Reuters)

Donald Trump ve yandaşları, kritik basın toplantısında eski başkanı ve kendi başkan yardımcısı Kamala Harris'i karıştırarak pot kıran Joe Biden'la alay etti.

Önceden hazırlanmış açıklamalarından sonra gazetecilerden gelen ilk soruda Biden'a, kendisinin yerine yarışa girdiği takdirde Kamala Harris'in yönetme kabiliyetinden endişe duyup duymadığını sorulmuştu.

Biden "Başkan Yardımcısı Trump'ı başkan yardımcısı olarak seçmezdim ama bence başkan olmak için yeterli yetkinliğe sahip değildi" diye yanıtlayıp kendisini de düzeltmemişti.

Kesit internette çokça paylaşıldı ve hızlıca Trump'ın kampanyası tarafından da benimsendi. Truth Social hesabında kesiti defalarca paylaşan Trump, hatadan epey memnun görünüyordu.

Trump "Sahtekar Joe 'Koca Adam' Basın Toplantısı'na 'Başkan Yardımcısı Trump'ı başkan yardımcısı olarak seçmezdim ama bence başkan olmak için yeterli yetkinliğe sahip değildi' diyerek başladı. İyi iş Joe!" yazdı.
 

donald-trump-ss.jpg
Trump Biden'ın Kamala Harris'i siyasi rakibiyle karıştırdığı basın toplantısı hatasından çok memnun (Truth Social/@realDonaldTrump)


Trump daha sonra, Biden'ın ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan kendi rütbesiyle "benim Başkomutanım" diye bahsettiği an da dahil olmak üzere başka kısa kesitler paylaştı.

Toplantı bittikten sonra Trump: "Sahtekar Joe Trump Deliliği Sendromu'na yakalanmış!" yazdı. Trump kendisi hakkında olumsuz konuşanlardan bahsederken bu ifadeyi kullanıyor.

Donald Trump Jr.'ın, Rumble video platformunda Biden'ın performansını "iyi gidiyor" ve "kalmak isterse kalabilir. Fena değil" diyerek övdüğü bildirildi.   

Don Jr.'ın yorumları, Trump kampanya ekibinin aslında Harris'tense Biden'ın 2024 yarışında kalmasını tercih ettiği, çünkü Biden'ı yenecek stratejisinin olduğu anlatısına uyuyor.

Fakat Trump ailesinin diğer üyeleri Kamala potuna odaklandı. Eric Trump da "Vay canına! Bu iyi değildi!" yazdı.
 

Vay canına! Bu iyi değildi!
"Trump'ı Başkan Yardımcısı olarak seçmedim..."


Don Jr.'ın nişanlısı Kimberly Guilfoyle da Biden'a yüklendi:

Varla yok arası Biden: 'Bencil duyulmak istemiyorum.' Biden'ın kariyerinin tamamı bencildi, kendisi ve yolsuz ailesi içindi. Başkanlık için birçok açıdan yetersiz.

Basın toplantısı sonlandıktan sonra Biden, Harris ve Trump karışıklığını kabul etti ama Harris ve Trump arasındaki ayrımı bildiğini vurguladı.

Başkanın resmi X hesabı "Biri savcı ve diğeri suçlu" diye yazdı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU