Hizbullah, İsrail mevzilerini roketlerle hedef aldığını duyurdu

Hizbullah, Neria Dağı Üssü’nün Katyuşa roketleri ile vurulduğunu açıkladı

İsrail Demir Kubbesi Lübnan'dan fırlatılan füzeleri engelliyor. (Arşiv - AP)

Hizbullah dün (salı) akşam saatlerinde yaptığı iki ayrı açıklamada, savaşçılarının İsrail'in Cebel ed-Deyr bölgesinde İsrail askerlerinin konuşlandığı bir mevziyi roket yağmuruna tuttuğunu ve dün erken saatlerde İsrail'in güneydeki Baraşit kasabasında gerçekleştirdiği saldırıya karşılık olarak İsrail'in Neria Dağı Üssü’nü Katyuşa roketleriyle hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek olmak ve onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek amacıyla İslami direniş mücahitleri, Cebel ed-Deyr mevkiindeki İsrail düşman askerlerinin konuşlandığı bir mevziyi roketle hedef aldı ve doğrudan vurdu” denildi.

Hizbullah ikinci bir açıklamasında ise ‘Neria Dağı Üssü’nü (şu anda Golani Tugayı güçleri tarafından işgal edilen Falanjist karargâhı) Katyuşa roketleriyle vurduğunu’ duyurdu.

Diğer taraftan İsrail savaş uçakları dün akşam, güneydeki Kafr Kila kasabasını üç füzeyle hedef alan ve yankısı güneyden duyulan bir hava saldırısı düzenledi. Ayrıca dün akşam et-Tiri, Hadasa ve Rişaf kasabaları üçgenini havadan karaya iki füzeyle hedef alan bir saldırı düzenledi.

Şarku’l Avsat’ın Lübnan resmi haber ajansı NNA’dan aktardığına göre, güneydeki Kunin kasabasının dış mahalleleri dün akşam İsrail topçu ateşi altında kaldı.

İsrail savaş uçakları dün akşam Hanin ve Rişaf kasabalarının dış mahallelerine havadan karaya iki füze ile saldırdı. Ayrıca akşam saatlerinde güneydeki el-Mansuri, el-İzziye ve Zebgin kasabaları arasındaki bölgeye de saldırı düzenledi.

Güney Lübnan'daki sınır bölgeleri, İsrail'in Gazze'ye savaş ilan ettiği 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında karşılıklı ateşe sahne oluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU