İngiliz polisi ayaklanmalar nedeniyle binden fazla kişiyi gözaltına aldı

Newcastle'da göçmenlik karşıtı bir gösterici gözaltına alındı (Reuters)

Yetkililer, İngiliz polisinin son iki hafta içinde ülkedeki ayaklanmalarla bağlantılı olarak 1.000'den fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ulusal Polis Şefleri Konseyi (NPCC) X platformunda yaptığı açıklamada, "Ülke genelindeki güçler son dönemde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak 1.000'den fazla kişiyi gözaltına aldı" dedi.

29 Temmuz'da üç kız çocuğunun bıçaklanarak öldürülmesi üzerine İngiltere ve Kuzey İrlanda'nın onlarca kent ve kasabasında çıkan olaylara karışmakla suçlanan kişilerin davaları görülmeye devam ederken en az 575 kişi hakkında dava açıldı.

Aşırı sağcı protestolar sırasında fail olduğu iddia edilen kişinin kimliği hakkında yayılan yanlış bilgilerin ardından ayaklanmalar patlak verdi ve son günlerde pek çok kişi internette nefret yaymaktan hapse atıldı.

Hafta sonu yaşanan olayların yatışmasının ardından İngiliz yargısı davaları hızlandırarak daha ağır cezalar verirken, hükümet de olaylara karışanların üzerine gitme sözü verdi.

Salı günü mahkemeye çıkanlar arasında, güneydeki Aldershot'ta sığınmacılara yönelik bir sığınma evinin önünde şiddet eylemiyle tehdit ettiğini itiraf eden 13 yaşında bir kız çocuğu da vardı.

John Honey adlı bir adam, İngiltere'nin kuzeydoğusundaki Hull kentindeki ayaklanmalar sırasında üç Romanyalı erkeği taşıyan bir araca saldırmaya yardım etmek ve polise saldırıyla suçlandıktan sonra suçunu kabul etti.

Honey ayrıca birçok mağazanın yağmalanmasına katıldıktan sonra üç kez hırsızlık suçunu da kabul etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU