Rusya Avrupa başkentlerini hedef almakla tehdit ediyor

Berlin'in ABD'nin uzun menzilli füzelerini konuşlandırmasına karşılık olarak

Fotoğraf: Reuters

Kremlin dün (Cumartesi) Berlin'in ABD'nin uzun menzilli füzelerini kendi topraklarına konuşlandırmasına karşılık olarak, Avrupa başkentlerini hedef almakla tehdit etti ve Avrupa ülkelerini kendilerini riske atmaları konusunda uyardı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD'nin Avrupa'ya "hipersonik" füzeler yerleştirme olasılığı sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu füzeleri caydırmak için yeterli kapasiteye sahibiz. Ancak burada muhtemelen Avrupa ülkelerinin başkentleri kurban olacaktır.

Washington, 1990'ların sonundan bu yana ilk kez Almanya'da Moskova'yı vurabilecek uzun menzilli füzeler konuşlandıracağını açıkladı. NATO zirvesinde ortak bir açıklama yapan ABD ve Almanya, 2026 yılında Almanya'da uzun menzilli silahlar konuşlandırmaya başlayacaklarını duyurdu. Bu duyuru, Rusya'nın karşılık olarak harekete geçeceğini söylemesine yol açtı.

Peskov, Soğuk Savaş döneminde Avrupa'daki ABD füzelerinin hedefinin Rusya, Rus füzelerinin hedefinin ise Avrupa olduğunu, bunun da kıta ülkelerini olası bir çatışmanın ana kurbanları haline getirdiğini belirtti. Peskov, "Avrupa şu anda çöküşün eşiğinde. Avrupa için en iyi zamanlar değil, öyle ya da böyle tarih tekerrür edecek" ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU