İsrail baskını sonucu güney Lübnan'da bir El Fetih yetkilisi öldü

İsrail'in Sidon şehrine bugün yaptığı saldırıdan kaynaklanan hasar (Reuters)

Filistinli bir lider ve Lübnanlı bir güvenlik kaynağına göre El Fetih yetkilisi Halil El Mukdah bugün (Çarşamba) İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği bir saldırıda öldürüldü. 8 Ekim'den bu yana Filistin hareketi ilk kez hedef alınmış oldu.

Lübnan'daki Filistinli gruplar hareketinin sekreteri Fathi Abu Ardat, AFP'ye yaptığı açıklamada, “Halil El Makdah'ın Lübnan-İsrail sınırına nispeten uzak olan ve Sünnilerin çoğunlukta olduğu Sidon kentine düzenlenen İsrail saldırısında hedef alındığını” doğruladı.

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı da ajansa El Makdah'in güneyde arabasını hedef alan bir İsrail saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Ajansın Sidon'daki muhabiri dört çeker bir aracın hedef alındıktan sonra alevler içinde kaldığını gördü. Sağlık görevlilerinin aracın içinden bir ceset çıkardığını söyledi. Saldırı sonucunda yakındaki bir araç da alev aldı.

El Fetih'in askeri kolu El Aksa Şehitleri Tugayları'nın Lübnan'daki komutanı Tümgeneral Munir El Makdah, saldırıda kardeşi Halil'in öldürüldüğünü açıkladı.

Kardeşinin El Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğunu açıklayan Halid, “Suikastlar bizi daha güçlü kılıyor” dedi.

Araç, Lübnan'daki en büyük Filistin mülteci kampı olan Ain al-Hilweh'e de ev sahipliği yapan Sidon'un doğusundaki Mieh ve Mieh Filistin mülteci kampına giden bir yolda hedef alındı.

Hamas'ın Yahudi devletinin güneyine yönelik eşi benzeri görülmemiş saldırısının ardından Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail karşılıklı olarak her gün bombardıman düzenliyor. Hizbullah cepheyi “Gazze Şeridi'ne destek için” açtığını söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU