"Kilise camiye dönüştürülecek" iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Satış fiyatı da ayrı tartışma konusu

Kilise Gotik mimariye sahip (Twitter/@father_rmv)

ABD'nin New York eyaletindeki bir kilisenin Müslüman topluluğa ait bir şirkete satılması sosyal medyada tartışma yarattı. 

Buffalo şehrindeki St. Ann Kilisesi'nin Buffalo Crescent Holdings firmasına satışı 2022'de tamamlanmıştı. 

Şirket, kâr amacı gütmeyen Downtown Buffalo İslam Merkezi'yle bağlantılı faaliyet gösteriyor.

Buffalo Katolik Piskoposluğu'ndan yapılan açıklamada, 1886'da Alman göçmenler tarafından inşa edilen kilisenin artan bakım maliyetleri nedeniyle 250 bin dolara satıldığı bildirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Satış ilk başta çok ses getirmese de Rahip Ronald Vierling'in 12 Ağustos'taki Twitter paylaşımı, meseleyi tekrar gündeme taşıdı. 

Rahip, gönderisinde kilisenin camiye çevrileceğini öne sürdü. Fakat Downtown Buffalo İslam Merkezi'nin sitesinde veya anlaşma belgelerinde kilisenin camiye dönüştürüleceğine dair bir ibare yer almıyor.

Bir Twitter kullanıcısı, gönderiye yaptığı yorumda "Müslümanlar 250 bin dolara kilise alıyor ama ben 500 bin dolara bile iyi bir mahallede ev alamıyorum" diye yazdı. 

Başka bir Twitter kullanıcısı da "Katolik kiliselerini camiye dönüştürmeleri için Müslümanlara satmak dine küfür ve aptallıktır" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Rahip Vierling, takipçilerine seslenerek yaşananlardan Müslüman azınlıkları sorumlu tutmamalarını istedi. 
 


Buffalo Piskoposluğu Sözcüsü Joe Martone, New York'ta Katolik kilisesiyle ilgili haberler yayımlayan The Tablet'a yaptığı açıklamada, ibadethanenin 2012'den beri kullanılamadığını belirtiyor. 

Kilisenin bakım masrafları için o dönem 30 milyon dolar istendiğini belirten Martone, ibadethanenin satılmasının hem hukuka hem de dine uygun olduğunu ifade ediyor.

Sözcü, dini teamül olarak kullanılamayan kiliselerin statüsünün değiştirilip "kutsal değerlere aykırı düşmeyecek şekilde" başka amaçlarla kullanılması için satılabileceğini bildiriyor. 


Independent Türkçe, RT, The Tablet, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU