Lübnan: Direniş Tugayları ilk kez güneydeki operasyonlara katılıyor

Berri, cumhurbaşkanlığı boşluğunu sona erdirmek için diyalogda ısrar ediyor

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Kalkınma ve Özgürlük Bloğu toplantısına başkanlık ediyor / Fotoğraf: Lübnan Meclis Başkanlığı

Lübnan'ın çeşitli mezheplerinden gönüllü savaşçıları bünyesinde barındıran İsrail İşgaline Karşı Direniş Tugayları, savaşın başlamasından bu yana yaptığı ilk açıklamada, güneyde İsrail'e karşı askeri operasyon düzenlediğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Hizbullah tarafından 1997 yılında kurulan ve Hizbullah’a bağlı olmayan savaşçıları da içeren Direniş Tugayları'nın ilk açıklaması oldu.

Güney Lübnan'da sınırın her iki tarafında da karşılıklı bombardıman devam etti. Lübnan ordusuna ait bir Humvee aracı, Vazzani yakınlarındaki el-Gacar köyünden İsrail makineli tüfek ateşine maruz kaldı. Aracın doğrudan dört kurşunla vurulduğu, askerlerin ise mucizevi bir şekilde saldırıdan kurtulduğu bildirildi.

Diğer yandan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, birkaç gün sürecek diyaloğa dayanan ve bir, iki ya da üç cumhurbaşkanı adayı üzerinde uzlaşmaya varılmasını öngören cumhurbaşkanlığı girişimini yineleyerek, “Parlamentodaki karmaşıklıkların ve dengelerin doğası ve mevcut çıkmaz, ciddi bir istişare ve diyalog olmasını gerektiriyor” ifadesini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU