Meşhur seri 30 yıl sonra canlansa da yüzleri güldürmedi

Eleştirmenler, Netflix'teki yeni aksiyon için "anlamsız bir devam filmi" diyor

Sosyete Polisi: Axel F, 3 Temmuz'da Netflix'te gösterime girdi (Netflix)

Eddie Murphy'nin yeni filmi Sosyete Polisi: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F), izleyicileri ve eleştirmenleri hayal kırıklığına uğrattı.  

Film, Netflix'te çarşamba günü gösterime girdi. İzleyiciler uzun soluklu aksiyon serisinin "anlamsız bir devam filmi" diye nitelendirilen son bölümünü yerden yere vurmakta gecikmedi.

"Vasat bir nostalji avcılığı"

Netflix, 18 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği aksiyonun konusunu şöyle özetliyor: 

Detroitli polis Axel Foley, Beverly Hills'teki unutulmaz ilk vakasından 40 yıl sonra, en iyi yaptığı işe yani suçları çözmeye ve kargaşa çıkarmaya geri döner.

New York Post yazarı Johnny Oleksinski, Murphy'nin son projesiyle ilgili sert bir eleştiri kaleme aldı. Oleksinski, "1984 yapımı ilk filmde benzersiz derecede özel ve komik olan her şeyin yok olduğunu" yazdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksiyon-komediyi "vasat bir nostalji avcılığı" olarak tanımlayan Oleksinski, Murphy'nin canlandırdığı Axel Foley karakterinde hayal kırıklığı yaratan büyüme eksikliğine dikkat çekti. 

Variety'nin yazarı Owen Gleiberman ise senaryonun "eski taslaklardan bir araya getirilmiş gibi" olduğunu yazdı. Gleiberman, yine de filmde "birkaç komik an" bulunduğunu söyledi ve "Bazı izleyiciler için nostaljik olabilir" dedi.

"Miras sizi ancak bir yere kadar götürebilir"

Hollywood Reporter'ın incelemesi de filme yönelik benzer eleştirileri paylaşıyor. 

David Rooney eleştirisinde, "Miras sizi ancak bir yere kadar götürebilir" diyerek ekledi: 

Senaristler Will Beall, Tom Gormican ve Kevin Etten'ın bulduğu yeniliğe en yakın şey, duygusal bir aile sürtüşmesinin ortaya konması. Gerisi araba kazaları, silahlı çatışmalar ve esprilerden oluşan rutin bir yığın.

Rooney, yine de Murphy'nin "büyük kişiliği" sayesinde Sosyete Polisi: Axel F'in pek çok Netflix filminden daha iyi olduğunu belirtti.
 


Sosyete Polisi serisi, 30 yıl önce 1994'te vizyona giren üçüncü filmden bu yana sessizliğini koruyordu.

1984 yapımı ilk Sosyete Polisi, 13 milyon dolarlık bütçesine karşılık 234 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek o yılın en çok kazanan filmi olmuştu.


Independent Türkçe, Daily Mail, Hollywood Reporter, New York Post, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU