Pop yıldızı, hayatını anlatan filmde "maymun" oldu

Filmin müzikleri Türk sanatçının imzasını taşıyor

Dünya prömiyerini 30 Ağustos'ta Telluride Film Festivali'nde yapan filmin Türkiye'de vizyona girip girmeyeceği henüz bilinmiyor (Paramount Pictures)

Robbie Williams, yaklaşan "fantastik" biyografik filmi Better Man'in dün yayımlanan yeni fragmanında, hayranlarının karşısına "maymun" olarak çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fragman, ilk bakışta dünyaca ünlü bir müzisyenin, alışılagelmiş standartlardaki bir biyografik filmine benziyor. Ancak Better Man, pop yıldızını "maymun" olarak tasvir ederek diğer müzikal biyografilerden ayrışıyor.

CGI'la (Bilgisayar Üretimli İmgeleme anlamına gelen kısaltma, yeşil ekran teknolojisinin çok daha geliştirilmiş bir versiyonu) tasarlanmış bir maymun olarak tasvir edilen 50 yaşındaki Williams, 2021'den bu yana proje üzerinde çalışıyor.

Filmin fragmanında aktör Jonno Davies tarafından canlandırılan Robbie'nin okuldan sahneye uzanan yaşamı anlatılırken, arka planda şarkıcının hit parçası Let Me Entertain You çalıyor.

"Bu maymun da neyin nesi?"
 


Seslendirmede şöyle deniyor:

Ne düşündüğünüzü biliyorum. Bu maymun da neyin nesi? Ben dünyanın en büyük pop yıldızlarından biriyim. Ama oldum olası biraz az evrimleştiğimi düşünmüşümdür.

Resmi açıklamaya göre Better Man, "tüm zamanların en büyük şovmenlerinden biri olan Britanyalı pop süperstarı Robbie Williams'ın çok hızlı yükselişinin, dramatik düşüşünün ve dikkat çekici dirilişinin gerçek hikayesine" dayanıyor.

Benzersiz başarılara uzanan yolculuk

Filmin konusu şöyle detaylandırılıyor:

Robbie'nin çocukluğundan, listeleri altüst eden Take That grubunun en genç üyesi olmasına ve rekorlar kıran solo sanatçı kariyeriyle elde ettiği benzersiz başarılara uzanan yolculuğunu ve bu sırada şöhretle başarının getirdiği zorluklarla yüzleşmesini anlatıyor.

Muhteşem Showman'le (The Greatest Showman) tanınan Michael Gracey, senaryoyu Oliver Cole ve Simon Gleeson'la birlikte kaleme aldı. Avustralyalı sinemacı, aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda da oturuyor.

Müzikler Türk besteciden

Better Man'in müzikleriyse Hollywood filmleri için yaptığı bestelerle adından söz ettiren Batu Şener imzasını taşıyor.

Better Man'e gelen ilk tepkiler son derece olumlu. Sinema yazarlarının övgüyle bahsettiği film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 86 gibi yüksek bir puana sahip.

Better Man, ABD ve Avustralya'da 26 Aralık'ta gösterime girecek.


Independent Türkçe, Daily Mail, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU