David Gilmour'dan Roger Waters'a ağır eleştiriler

Gilmour, "Hiçbir şey beni kadınlara ve LGBT topluluğuna bu şekilde davranmanın normal olduğunu düşünen biriyle aynı sahneyi paylaşmaya zorlayamaz" dedi

(AP)

David Gilmour, eski Pink Floyd grup arkadaşı Roger Waters'la bir daha aynı sahneyi paylaşacağı fikrini kesin bir dille reddetti:

Soykırımcı ve otokratik diktatörleri bilfiil destekleyenlerden uzak durma eğilimindeyim.

78 yaşındaki gitarist, geçen ay The Independent tarafından kendisine 81 yaşındaki basçı Waters'la yeniden bir araya gelip gelmeyeceği sorulduğunda "kesin bir hayır" yanıtını vermişti.

The Guardian'a verdiği yeni röportajda Gilmour'a bir kez daha ikilinin farklılıklarını bir kenara bırakıp bırakamayacağı soruldu ve Gilmour'un yanıtı şöyle oldu:

Kesinlikle hayır.

Putin ve [Venezuela Devlet Başkanı] Maduro gibi soykırımcı ve otokratik diktatörleri bilfiil destekleyenlerden uzak durma eğilimindeyim.

Hiçbir şey beni kadınlara ve LGBT topluluğuna bu şekilde davranmanın normal olduğunu düşünen biriyle aynı sahneyi paylaşmaya zorlayamaz.

Öte yandan, tanıdığım en nazik ve müzikal açıdan en yetenekli insanlardan biri olan [Pink Floyd'un 2008'de ölen klavyecisi] Rick Wright'la tekrar sahnede olmayı çok isterdim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hafta Pink Floyd'un müzik haklarının yanı sıra isim ve benzerlik haklarını da yaklaşık 400 milyon dolara Sony'ye sattığı bildirildi.

Variety'nin haberine göre anlaşma, söz yazarlığı hariç kayıtlı müzik haklarını içeriyor ve ayrıca ticari ürünlerle teatral hakları da kapsıyor.

Grubun The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here ve Animals gibi albümlerini süsleyen ve çoğu Britanyalı tasarım şirketi Hipgnosis tarafından yaratılan ikonik sanat eserlerinin de anlaşmanın bir parçası olduğu söyleniyor.

Anlaşma tamamlanırsa, geçen yıl müziklerini Sony'ye satan Bruce Springsteen ve Bob Dylan'ın izinden gidilmiş olacak.

Financial Times ilk olarak bu hafta Pink Floyd'un müziği için bir anlaşma yapıldığını bildirmişti ancak Sony ya da grup tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ağustosta Rolling Stone'a verdiği röportajda David Gilmour'a grubun kataloğunun satılmasıyla ilgili bir soru sorulmuş ve Gilmour "bu hâlâ konuşuluyor, evet" demişti.

Gilmour, "karar verme sürecinden ve devam ettirmekle ilgili tartışmalardan kurtulmak" istediğini ve satışın "finansal açıdan" daha çok "bir süredir içinde bulunduğu çamur banyosundan çıkmakla" ilgili olduğunu da sözlerine eklemişti.

Variety anlaşmayı "son yılların en büyüklerinden biri" diye tanımlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU