Johnny Marr, The Smiths'in geri dönmesi için yapılan "kârlı" teklifi reddetmiş

The Smiths, 1987'de dağılmıştı

(Reuters)

The Smiths'in eski solisti Morrissey, gitarist Johnny Marr'ın grubu yeniden bir araya getirmek için "kârlı" bir teklifi reddettiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oasis'in bu hafta sansasyonel bir şekilde yeniden birleşmesinin ardından, bazı hayranlar 65 yaşındaki Morrissey'nin ve 60 yaşındaki Marr'ın da farklılıklarını bir kenara koyarak uzlaşma ihtimalini sorguladı.

Fakat bugün (29 Ağustos) Morrissey'nin bir temsilcisi, sanatçının web sitesindeki açıklamada "Haziran 2024'te AEG Entertainment Group, hem Morrissey'ye hem de Marr'a The Smiths olarak dünya turnesine çıkmak için kârlı bir teklif sundu" yazdı. 

Morrissey teklife evet dedi; Marr teklifi görmezden geldi.

Morrissey, kasımda biletlerinin çoğu şimdiden tükenmiş bir ABD turnesine çıkacak. Marr, New Order'ın özel konuğu olduğu turneye devam ediyor.

The Smiths, This Charming Man ve Heaven Knows I’m Miserable Now da dahil olmak üzere bir dizi unutulamaz hit şarkı çıkardıktan sonra 1987'de dağılan Manchesterlı efsanevi bir indie müzik grubuydu.

Geçen sene mayısta, grubun basçısı Andy Rourke, 59 yaşında hayatını kaybetmişti.

Haberi duyuran Marr, sosyal medyada şöyle yazmıştı:

Andy Rourke'ın uzun süreli pankreas kanseri hastalığının ardından hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle bildiriyoruz.

Andy, onu tanıyanlar tarafından kibar ve güzel bir ruh, hayranları tarafındansa son derece yetenekli bir müzisyen olarak hatırlanacak. Bu üzücü dönemde mahremiyet rica ediyoruz.

Marr 2022'de Morrissey'yle yeniden çalışma ihtimalinin "sıfır" olduğunu söylemişti.

BBC Radio 2'de Steve Wright'la yaptığı röportajda Marr, Morrissey'yle en son "18 veya belki 15" yıl önce yüz yüze konuştuğunu söylemişti.

O dönemde Morrissey, Marr'dan röportajlarda kendisinden bahsetmeyi bırakmasını istediği bir açık mektup yazdıktan sonra ikili, bir söz düellosuna girmişti.

Marr, eski grup arkadaşına Instagram'dan cevap vererek şöyle yazmıştı:

1953'ten beri 'açık mektup' diye bir şey pek kalmadı, artık her şey 'sosyal medyada'. Bunu Donald J. Trump bile çözmüştü. Ayrıca bu sahte haber işleri… Biraz 2021'de kaldı, değil mi?

The Smiths dağıldıktan sonra grubun yeniden birleşmesi için birçok çağrı yapılmıştı fakat bugüne kadar Morrissey de Marr da tekrar bir araya gelme fikrini kamu önünde hep reddetmişti.

Gerici siyasi açıklamalarıyla bilinen Morrissey, bir zamanlar şöyle demişti:

The Smiths'i yeniden bir araya getirmektense kendi testislerimi yemeyi tercih ederim ve bunu demek bir vejetaryen için büyük bir şey.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU