Linkin Park'ın geri dönüşüne Chester Bennington'ın annesinden ağır eleştiriler

Susan Eubanks, oğlunun eski grubunun "geçmişi silmek için çok uğraştığını" söylüyor

(AP)

Linkin Park'ın hayatını kaybeden solisti Chester Bennington'ın annesi, nu metal grubunun kendisine haber vermeden yeni bir vokalistle tekrar bir araya gelmesinin ihanete uğramış hissettirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bennington, 2017'de intihar ederek hayatını kaybetmişti. Linkin Park bu ay, yeni bir albümle turne için şarkıcı Emily Armstrong'la birlikte tekrar bir araya geldiklerini duyurmuştu.

Rolling Stone'la yeni bir röportajda Bennington'ın annesi Susan Eubanks, grubun "geçmişi silmek için çok uğraştığını" iddia etti.

Eubanks, oğlunun grup arkadaşlarının tekrar birleşmeye karar verdikleri takdirde kendisini haberdar edeceklerine dair güvence verdiğini söyledi.

Eubanks "İhanete uğradığımı hissediyorum" dedi.

Bana bir şey yapacaklarsa haber vereceklerini söylediler. Bana haber vermediler ve muhtemelen pek mutlu olmayacağımı biliyorlardı. Bu konuda çok hayal kırıklığına uğradım.

Eubanks, şarkı yazarı ve grubun ortak solisti Mike Shinoda'yla Bennington'ın vokallerinin yer aldığı arşiv şarkıları yayımlamakla ilgili daha önce iletişime geçtiğini ama grubun tekrar birleşme duyurusuna habersiz yakalandığını söyledi.

Eubanks "Emily Armstrong'un gruba katıldığını Google'dan öğrendim" dedi.

Bir şey aramak için Google'a girdiğimde genelde ilk karşıma çıkan şey Linkin Park oluyor. O, "Bir duyurumuz var" haberini de gördüm. O hafta boyunca, Google'a herhangi bir şey yazdığınızda en tepede çıkıyorlardı.

Eubanks, Shinoda'nın bir zamanlar Bennington'a Linkin Park'ın kadın bir şarkıcıyla daha iyi duyulacağını söylediğini ve oğlunun kendisine bir gün gruptan ayrılırsa yerine bir kadın alacaklarını dile getirdiğini de anımsadı.

Susan Eubanks "Dünyada onun sesine sahip başka kimsenin olmadığını düşünüyorum" dedi.

Bunu duyduğumda o kadar rahatsız oldum ki, hayır, tam anlamıyla Chester'ın yaptığını yapmaya çalışıyorlar ama bunu başaramıyorlar.

The Independent'ta yazan müzik eleştirmeni Mark Beaumont, Linkin Park'ın yeniden bir araya gelerek mirasını riske attığını öne sürüyor.

Beaumont "Sonuçta, ilerleyen süreçte müziklerine en uygun kişinin kim olduğu kararı Bennington'ın ailesine değil gruba ait, yıllarca aynı turne otobüsünde kiminle yolculuk yapmaktan daha mutlu olacaklarından bahsetmiyorum bile" yazmıştı.

Armstrong'un grupla sergilediği performanslar hakkında şimdiye kadar yapılan değerlendirmeler, onu Bennington'ın yerine gelen birinden ziyade heyecan verici ve etkileyici bir varis olarak niteliyor. Fakat eğer ki bu geçerli eleştirilerle ilgili hızlı ve kapsamlı bir şekilde harekete geçilmezse, Linkin Park'ın geri dönüşü, başından itibaren başarısızlığa mahkum olabilir ve kamuoyunun bataklığına saplanma riskiyle karşı karşıya kalabilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU