Seyircilerin bayıldığı filmin yıldızı, müjdeyi verdi: "Daha da korkunç olacak"

"Fantastik bir senaryoyla yeniden başlıyoruz"

Freddy Fazbear'ın 2025 sonunda sinema salonlarına geri dönmesi bekleniyor (Universal/Blumhouse)

Yapım şirketi Blumhouse'un en çok gişe hasılatı yapan filmi Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's) yeni bir yapımla beyazperdeye dönmeye hazırlanıyor. 

Rol arkadaşı Josh Hutcherson ve yönetmen Emma Tammi'yle ikinci filmde de birlikte çalışacak Matthew Lillard, çekimlerin kasımda başlayacağını doğruladı.

Kötü adam William Afton'ı canlandıran 54 yaşındaki aktör, çekimlere az kaldığını söyledi:

Bu sabah tarihlerimin yer aldığı bir mesaj aldım. Çok heyecanlıyım. Bence senaryo fantastik. Tammi muhteşem. Gerçekten çok tatlı. Josh da öyle. Tüm kadro muhteşem. Hepimizin geri dönmekten dolayı heyecanlı olduğunu düşünüyorum.

Açlık Oyunları'yla (Hunger Games) tanınan 31 yaşındaki Josh Hutcherson da ikinci film için "Daha da korkunç olacak" dedi. 

İlk filmde Josh Hutcherson, Freddy Fazbear's Pizza'da çalışmayı kabul etmesinin ardından işletmenin animatronik maskotlarının geceleri canlandığını ve içerideki herkesi öldürmeye çalıştığını fark eden bir güvenlik görevlisini canlandırıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk yapımın sonu, doğrudan bir devam filmini işaret etmese de başka hikayelere açık kapı bırakıyor.

Yönetmen Tammi, ikinci filmde ilk video oyununun devamını takip edebilecekleri sinyalini bir röportajında vermişti. Ancak Hutcherson'ın da filmde olacağı söylendiği için bu, pek muhtemel durmuyor. Zira ikinci oyunda onun canlandırdığı Mike karakteri yok. 

Seride 10 tane oyun olduğu göz önüne alındığında, ekibin hepsinden esinlenip yeni bir hikaye yazması bekleniyor. 

Korku filmi, eleştiri derleme Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 32 gibi düşük bir puan almasına rağmen gişede büyük bir başarı elde etmişti. 

Eleştirmenler Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'yi "büyük bir başarısızlık" diye değerlendirirken, izleyicilerse Rotten Tomatoes'da korku filmine 86 gibi yüksek bir puan vermişti. 

Sadece 20 milyon dolarlık bütçeyle çekilen video oyunu uyarlaması, 2023'te sinemalarda vizyona girerek dünya çapında 297 milyon doların üzerinde hasılat elde etmeyi başarmıştı.
 

Independent Türkçe, Screen Rant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU