Yıldız aktörden Bridget Jones itirafı: "Zorla sıkıştırıldım"

Grant, Bridget Jones: Mad About the Boy'da karakterini yeniden canlandıracak

Hugh Grant, Bridget Jones'un devam filminde geri dönüyor (Reuters)

Hugh Grant, kendisi için "bariz bir rol olmadığı" halde yeni Bridget Jones filmine "zorla sıkıştırıldığını" açıkladı.

Bridget Jones: Mad About the Boy, serinin 4. filmi olacak ve gelecek sene Sevgililer Günü'nde vizyona girecek. 2013'te çıkan aynı isimli kitaptan uyarlanan filmde Renée Zellweger, modern flört dünyasında yolunu bulmaya çalışan yeni bekar kalmış iki çocuklu bir anneyi canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent'ın köşe yazarı Helen Fielding'in kitaplarından uyarlanan filmler, 2000'ler ve 2010'lar boyunca eşsiz bir başarı elde etmiş ve Zellweger'a bir Oscar adaylığı kazandırmıştı.

İlk filmin oyuncu kadrosunda Bridget'ı canlandıran Zellweger'la birlikte, Daniel Cleaver rolündeki Hugh Grant ve Mark Darcy rolündeki Colin Firth yer alıyordu.

Grant ve Firth'ün yeni filmde rollerini tekrar canlandırabileceğine dair söylentiler yayılmış ve bu sene Grant, Vanity Fair'e verdiği bir röportajda yapıma dahil olduğunu doğrulamıştı.

Yakın zamandaysa aktör, rolü ilk başta hiç mantıklı olmasa da hikayeye zorla sıkıştırıldığını açıkladı.

Perşembe günü (3 Ekim) The Graham Norton Show'a çıkan Grant "İyi ve dokunaklı bir senaryo. Son derece komik ama çok hüzünlü" dedi.

Benim için bariz bir rol yoktu ama zorla sıkıştırıldım.

Yani 60 yaşındaki Daniel Cleaver'ı etrafta dolaştırıp genç kızlara bakarken göstermedik, onun için iyi bir geçiş hikayesi uydurdum.

Grant, 2016 yapımı devam filmi Bridget Jones'un Bebeği'nde (Bridget Jones’s Baby) yer almamış ve geçen ay Vanity Fair'e "Karakterimi gerçekten uyduramadım, oraya ait değildi, o yüzden geri çekildim" diye anlatmıştı.

Oyuncu, "pek bayılmadığı bir şey yaptıkları" için ilk başta serinin 4. filminde rol almayı da reddettiğini söylemişti. Ancak, filmde "bazı sahneler" yazabildiğinde, ekibe dahil olmaya kararı almıştı.

Grant "Kesinlikle (kitapların) en iyisi ve çok komik, çok, çok dokunaklı olduğunu düşünüyorum. Ben filmde pek fazla yokum, bir haftalık iş yaptım, o kadar… Ancak filmi izlediğinizde çok duygulanacaksınız" diye eklemişti.

Karakterinin hikayesi kitaplarda son bulan Firth, devam filmi için dönmeyecek gibi görünüyor. Ancak filmin içerikte kaynağına sadık kalıp kalmayacağı net değil.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU