Yıldızı geç parlayan aktör, bir kilometre taşını daha aştı

1 milyar dolar sınırına az kaldı

2019'da Netflix hiti olan Triple Frontier'da Pascal'la birlikte Charlie Hunnam, Oscar Isaac ve Ben Affleck de yer almıştı (Netflix)

HBO'nun Game of Thrones'uyla ününü artırıp Narcos, The Mandalorian ve The Last of Us gibi dizilerle 40 yaşından sonra dünya çapında tanınan bir yıldız haline gelen Pedro Pascal, artık yüksek bütçeli filmler için de aranan bir oyuncu. 

49 yaşındaki Şili asıllı ABD'li aktör, Vahşi Robot (The Wild Robot) adlı animasyonla birlikte 900 milyon dolar barajını aşarak uluslararası gişe hasılatında 907 milyon dolar kazandı. 

Pascal'ın projeleri ABD'de 438 milyon dolar kazanırken diğer ülkelerde bu rakamı geçmesi dikkat çekti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant, Pascal'ın dışında Matt Damon ve Willem Dafoe'nun da yer aldığı Çin Seddi'nin (The Great Wall) ABD'de yalnızca 45 milyon dolar gişe hasılatı yaparken dünya çapında 335 milyon dolar kazanmasına işaret ediyor. 

ABD'de 100, dünya genelinde 310 milyon dolar kazanan Kingsman: Altın Çember (Kingsman: The Golden Circle) ve ABD'de 46, toplamdaysa 119 milyon dolara ulaşan Wonder Woman 1984'ün de bu trendden kopmadığı bildiriliyor. 

Hollywood yıldızının bu yıl Gladyatör 2 (Gladiator II), gelecek yılsa The Fantastic Four: First Steps'le sinemalara geleceği düşünüldüğünde 1 milyar dolar seviyesini aşması da eli kulağında görülüyor.  

Pascal, son projesi Vahşi Robot'ta Tilki Fink'i seslendirirken yeni animasyon hem eleştirmenleri hem de seyircileri mutlu etti. 

Yönetmen koltuğunda Lilo ve Stiç (Lilo & Stitch) ve Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (How to Train Your Dragon) gibi başarılı animasyonlarla tanınan Chris Sanders'ın oturduğu yapım, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden 97, izleyicilerdense 98 puan almayı başardı. 

ABD'de geçen hafta genel seyirciyle buluşan film, henüz her yerde gösterilmese de dünya genelinde 60 milyon dolar kazanmayı başardı.

Vahşi Robot, Türkiye'de 8 Kasım'da vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, Collider, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU