Z kuşağı otomotiv sektörünü batırma ya da çıkarma gücüne sahip, işte nedenleri

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye dair ateşli bir motivasyonu olan Z kuşağı, dikkate alınması gereken bir güç ve öyle olmaya devam edecek

Otomotiv sektörü, son yıllarda yeni teknolojilerle hızlı bir değişim geçiriyor (Reuters)

Otomotiv sektörü, yavaş yavaş ortaya çıkan büyük bir baş ağrısına sahip. Hayır, ne sadece Brexit ne de koronavirüs pandemisi: Her ikisi de zamanla ve uygun miktarda stratejik planlamayla çözülebilir ve çözülecektir. Otomotiv sektöründeki yöneticileri geceleri uyutmayan soru, otomobillerini Y kuşağından sonra gelip 1990'ların sonuyla 2000'ler arasında doğan Z kuşağına nasıl satacakları.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Otomobilleri yeni kitleler için çekici hale getirme ihtiyacı yeni olmasa da Z kuşağı benzersiz bir zorluk teşkil ediyor. Nesiller boyunca demografik grupların otomobillere bakış şeklinde belirgin farklılıklar gördük. "Baby boomer'lar" (1946-1964 arası doğanlar -çn.) için arabalar, savaştan sonra refaha giden yolu temsil ediyordu. VW Beetle 1960'larda ve 1970'lerde kültürel ve kuşağa ait bir simge haline geldi.

Margaret Thatcher'ın yuppiler ve gösterişli aşırılık çağında ekonomik zirvelerine ulaşan X kuşağı, arabaları nihai statü sembolü olarak gördü. Y kuşağı daha zorlu bir müşteriydi ama sonuçta yaşam tarzlarına ve bütçelerine uygun daha ucuz, daha küçük ve şehir dostu araçlara ilgi duydu. Ancak Z kuşağı farklı.

Onlar, özel olarak gerçek anlamda dijital bir dünyada büyüyen ilk kişiler. Kültürel açıdan çeşitli, iyi eğitimli ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye dair ateşli bir motivasyona sahip olan Z kuşağı, dikkate alınması gereken bir güç ve öyle olmaya devam edecek.

Bu dijital yetişme tarzı ve derin çevresel sorumluluk duygusu, Z kuşağına hareketliliğe dair benzersiz bir bakış açısı kazandırıyor. Kendilerinden önceki nesillerin aksine Z kuşağı, arabaları sadece alet olarak görüyor. Onlar için bir yerden başka bir yere gitmelerini sağlayacak bir araçtan başka bir şey değil.

Bunun önemli olmasının nedeni, Z kuşağının şimdiye kadarki en büyük nesil olmaya hazırlanması ve daha şimdiden 600 milyar dolarlık (yaklaşık 4,4 trilyon TL) harcamayı etkileyen 61 milyon tüketiciye sahip olması. Basitçe söylemek gerekirse, otomobil üreticileri Z kuşağının arabalara olan aşkını kaybetmesini göze alamaz. Peki bunun gerçekleşmesini nasıl engelliyorlar?
 


Kariyerim boyunca sınırları zorlamaktan ve statükoya meydan okumaktan hiçbir zaman çekinmedim. Bu yaklaşım bana piyasaya bazı harika arabalar sunma ayrıcalığı tanıdı. Aston Martin'in CEO'su olarak Aston'un lüks SUV pazarına ilk kez girdiği yeni DBX'in lansmanını yönettim. Nissan'ın COO'su olarak, Nissan LEAF'i espri konusu bir konsept olmaktan çıkarıp dünyanın ilk kitle pazarı elektrikli aracı haline getirdim. Z kuşağına hitap etmek için araba yapımında benzer bir radikal yaklaşıma ihtiyaç var.

İyi bir başlangıç noktası, Z kuşağının otonom araçların nihayetinde gerçek olacağına dair iyimser olduğu varsayımı. Bazı deliller, Z kuşağının yaklaşık yüzde 60'ının 2029'a kadar otonom araçları kullanacaklarına inandığını gösteriyor. Otomobil üreticileri bu iyimserliği yönlendirmeli ve beygirgücü, ses ve hız gibi geleneksel "havalı" otomobil özelliklerini üretkenlik, ortak kullanım ya da toplam deneyim gibi yeni özellikler kapsamında farklı bir bakış açısıyla ele almalı.

Başka bir deyişle, Z kuşağının arabaları tutkularına daha fazla zaman ayırmaya ve kapsamı geniş yaşam hedeflerine ulaşmaya yardımcı bir yol olarak görmesini sağlamak.

Z kuşağının, pazarlamasını ve sunduğu ürünlerini bu değerlere uyumlu hale getirme kabiliyeti gösteren markalara para ve sadakat yatırmaya daha önce istekli olduğunu halihazırda gördük. Örneğin Madrid'i ele alalım. Trafiği, gürültüyü, kirliliği ve park sorunlarını azaltmak için talep üzerine kullanıma sunulan 5 binden fazla elektrikli scooter sayesinde genç İspanyollar, bu seçeneklere büyük bir hevesle akın ediyor.

Bu, geçen yıl (2019) şirketleri filo büyüklüğünü 5 kattan fazla artırmaya zorladı. Neden? Çünkü bu ulaşım biçimi, en çok Z kuşağının ruhunda yankılanan meselelere çözüm sunuyor: Ucuz, kullanımı kolay, anında ulaşılabilir, zaman kazandırıyor, çevre için iyi ve eğlenceli!

Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin otomobil pazarında önemli bir hamle yapacaklarına dair söylentiler uzun zamandır sürerken, eskiden bu yana var olan otomobil üreticileri isteseler de istemeseler de sundukları ürünleri Z kuşağının tercihlerine göre yenilemeye yana yakına zorlanacak.

Fakat bir otomobil üreticisi bu riski zorunluluktan ziyade tercih ederek almaya istekli olursa, oyunun kurallarını değiştirecek bir fırsat mevcut.

* Dr. Andy Palmer (CMG), Aston Martin'in eski CEO'su ve Nissan'ın eski COO'sudur. Şu anda Optare PLC'nin başkanı ve InoBat Auto Ltd.'ın başkan yardımcısı olarak görev yapıyor


 

independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU