Yeni, geleneksel olmayan eğitim seçenekleri çoğalıyor: Üniversite diplomalarının yerini beceriler mi alıyor?

Canan Duman Independent Türkçe için yazdı

Görsel: Edmon de Haro

Geleneksel bir üniversite diplomasının eksikliğinin kişileri meslek edinmede engellemeyeceği şekildeki eğitim platformları yaygınlaşıyor ve şirketler de bunu destekliyor.

Çünkü sadece diplomaya sahip olmak değil beceri, pratik ve deneyime sahip olmak da gün geçtikçe önem kazanıyor.

Üstelik geleneksel olmayan eğitime veya lise diplomasına sahip olanlara iyi ücretli işler sunan şirketlerin sayısı artıyor.  

Yakın zamanda Salesforce Küresel İşe Alımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nathalie Scardino, işverenlerin en iyi yeteneğin ne anlama geldiğini yeniden tanımlaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

En iyi adaylar her zaman prestijli bir üniversiteden dört yıllık bir diplomaya veya büyük bir teknoloji şirketinde iş deneyimine sahip değildir. Üst düzey yeteneklerin kapıdan içeri girmesi için yeni yollar yaratmak işverenlere kalmıştır. Adayları, rolde başarılı olmak için gereken temel yetkinliklere göre değerlendiririz. Birçok Salesforce pozisyonu için bu, bilgisayar alanı diplomasına veya doğrudan teknoloji deneyimine ihtiyacınız olmadığı anlamına gelir. Önemli olan, herhangi bir rolde üstünlük sağlamak için kullanılabilecek aktarılabilir becerilerdir.


Ayrıca, bu becerileri öğrenmesi için çalışanları ve adayları çevrimiçi öğrenme platformları Trailhead'den yararlanmaya teşvik ettiklerini, bugüne kadar 3,9 milyondan fazla öğrencinin Trailhead'de beceri kazandığını ve her 3 kişiden 1'inin öğrendikleri becerilerle yeni bir iş bulduğunu sözlerine ekledi.  


Üniversite mezunlarından daha fazla kazanıyorlar 

Yazılım geliştiriciler için kariyer platformu olan Arc.dev tarafından yapılan yakın tarihli bir anketten elde edilen bulgular da, şirketlerin örgün eğitimlerine bakılmaksızın yetenekli adaylar için en yüksek ödemeyi yapmaya istekli olduklarını ortaya koydu.

Ankete göre, üç aylık eğitim alan kodlama eğitim kampı mezunlarına, dört yıllık bir üniversite mezunlarına göre yüzde 12 daha fazla başlangıç maaşı ödeniyor.


Kariyer gelişimi hakkında düşünme şekli değişiyor 

Veriler, üniversite eğitimine yönelik artan umursamazlığın arkasından gelen alternatif eğitimin artan eğilimine ağırlık veriyor.

Rapor, gayri resmi beceri geliştirme yoluyla beceri edinen yazılım mühendislerinin sayısının son iki yılda arttığını belirtiyor.  

Bu sonuçlar geleneksel dört yıllık bir bilgisayar alanı derecesi artık başarıya giden tek yol değil mi sorusunu akıllara getiriyor.

Çünkü kariyer gelişimi hakkında düşünme şekli, geleneksel olmayan eğitimin ve kendi kendine öğrenmenin kabul edilmesiyle büyük ölçüde değişiyor.

Yeni açıklanan bir araştırmaya göre, ABD'de pandeminin başlangıcından bu yana yaklaşık bir milyon ve son on yılda yaklaşık 3 milyon kişi, üniversite kayıtlarında keskin ve kalıcı bir düşüşe neden oluyor. 


Diğer örnekler 

IBM ABD'deki iş ilanlarının yarısı için üniversite diploması şartlarını kaldırdı. Ayrıca geleceğin işgücünü yaratmak için yatırım yapıyor.

IBM, insanların bulut, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlarda "öğrenirken kazanabilecekleri" sağlam bir çıraklık programına sahip. Buna da 'yeni yakalı' çalışanlar diyor. 


Glassdoor, Apple, IBM ve Google gibi teknoloji devleri artık diploma gerektirmeyen işlerini listeliyor.

Örneğin Google, başvuru sahiplerinden üniversite not ortalamalarını isterdi ancak, bu ölçümler artık bir çalışanın performansını değerlendirmede yeterli görünmüyor.

Google'da üniversite eğitimi almamış çalışanların payı zamanla büyüyor. 

Elon Musk da 2014'te Auto Bild dergisine verdiği röportajda eğitim düzeyine çok önem vermediğini şu sözlerle belirtiyor:

Herhangi bir üniversite, hatta lise diplomasına bile ihtiyaç yok.


Üniversite mi, beceri edinme mi? 

Akademik kariyere yönelik ilginin azaldığına dair birtakım görüşler olsa da Türkiye'de üniversite mezunu olmak hala tek çıkış yolu olarak görülüyor.

Öyle ki bu yıl YKS'ye başvuran aday sayısı yaklaşık yüzde 25 artarak 3.243.409 olarak açıklandı. İlk kez 3 milyonun üzerinde başvuru geldi.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal'ın aktardığına göre;

Gerek dünyada gerek Türkiye'de mezun olduktan sonra iş bulma zorluğu hesaba katılıyor. Bununla birlikte, öğrenciler mezun olduktan sonra iş garantisi sağlayacak bölümlere yöneliyor. Atanamayan sağlıkçılara ve öğretmenlere yönelik olumsuz gündemler de bunu destekliyor, söylemler gençlerde karşılık buluyor.

Ayrıca eğitim süresince yapılan harcamaların işbaşı yaptıktan ne kadar süre sonra geri kazanıldığına bakılıyor. Öğretilenlerle gerçek yaşam arasında bir kopukluk olmaması, işgücü piyasası koşullarıyla bağlantılı bir eğitim isteniyor.

Görülüyor ki bu platformlar, üniversitelerin en büyük alternatifi haline geliyor. Üniversitelerin uygulamaya yönelmesi gerekiyor. Çünkü uzmanlaşmış teknik beceriler iş piyasası için önemli. Uygulamalı eğitimler ise bunu destekliyor.  Üniversitelerin çalışma dünyasının yeni dinamiklerine göre kendini şekillendirmesi önemli hale geliyor.


Üniversite diploması yerine meslek edinme üzerine verilecek bir karar, tüm boyutlarıyla değerlendirilmesi gereken önemli bir yaşam seçimidir. Üniversite herkes için zaman ve para kaybı değildir.

Liseden sonra eğitim görmemiş kişilerin lisans derecesi alanlardan daha fazla kazanabildiğinin, kolay iş bulabildiğinin, istihdam edilebildiğinin görülmesi toplumlar ve ekonomiler üzerinde bir etki oluşturuyor.

Bu etkinin çoğalacağını hesaba katmalı; diplomanın iş piyasası için bir zorunluluktan başka bir şey olmadığı, işsiz kalma şansını azalttığı, yine de tek başına bir iş garantisi olmadığı, eğitimi tamamlamanın giderek pahalı bir hal aldığı gibi düşünceler içine girenlerin farklı bir tarafa yöneldiğini, alternatifler ürettiğini görmek gerekiyor. Yeni, geleneksel olmayan eğitim seçenekleri çoğalıyor.

Dünyada işe alım kriterleri; beceriler, yetkinlikler, deneyimler ve inovasyon geçmişi gibi şeylere yöneliyor. İşin geleceği üniversite derecelerine göre değil gittikçe daha fazla becerilere göre şekilleniyor.  

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU