Zeynep Turan: Trump seçimi kaybedecek, Çin hep sahnede olacak

Astrolog Zeynep Turan salgın sonrasını Benan Kepsutlu’ya yorumladı

Astrolog Zeynep Turan’la iç politikaya ve Türk futboluna dair yaptığım söyleşiyi dün yayınlamıştık. 

Söyleşi sonrasında sizlerden astrolojiye dair çokça soru aldım, zira onlar benim yanıtlayabileceğim ya da yorumlayabileceğim konular değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm sorularınıza cevap almak için Zeynep Turan’la görüşmenizi tavsiye ederim.

Söyleşinin iki bölümden oluştuğunu sizlere duyurmuştum. Bugün de Turan’ın dünya liderlerinin 2020 ve sonrasındaki astrolojik haritasına dair yorumlarını yayınlayacağız. 

Yine çarpıcı analizler var. Trump’tan Merkel’e, Boris Johnson’dan Benjamin Natenyahu’ya, Hasan Ruhani’den Vladimir Putin’e kadar tüm büyük liderleri konuştuk.

Dahası ABD, Çin, Kuzey Kore, Avrupa ülkelerinin akıbetine ilişkin sorularım da oldu.

İşte Zeynep Turan ile yaptığım söyleşinin ikinci bölümü


"Astrolojik haritaya göre Donald Trump seçimleri kaybedecek"

- Sevgili Zeynep Turan, merhabalar 

Merhabalar, nasılsınız efendim 

- Sağolun teşekkürler. Sizler de gayet iyi görünüyorsunuz 

Çok teşekkür ederim. İyiyim, inşallah herkes iyidir ve iyi olmasını ümit ediyorum. 

- Kesinlikle öyle, tabii merak edilen ve size sormak istediğim çok fazla şey var. İlk başta biraz liderlerden bahsedelim isterseniz. Çünkü önümüzde ABD Başkanlık Seçimleri var. Donald Trump’ın akıbeti nasıl görünüyor sizin haritanızda?

Ben 2016’da Donald Trump’ın kazanacağı ve herkesi şaşırtacağı ile ilgili tweetler attığımda insanlar çok şaşırmıştı. ’Mümkün değil, olamaz’ gibi yorumlar yapılmıştı. Anketleri çok şaşırtacağını hep iddia ediyordum.

Trump, ikizler burcu.1946 doğumlu. Tabii ki astrolojide şöyle bir yanılgı var; 12 burç, 12 insan var gibi yorumlanıyor.

Burada belki herkesi bu yanılgıdan çıkarmaya yardımcı olurum. İnsanların doğum yılı aslında biraz daha kısmetlerini, hikayelerini, yolunun nasıl çıkacağını anlatır.
 

trump reuters.jpg
Donald Trump / Fotoğraf: Reuters


Dolayısıyla da burada şunu söyleyebilirim ki, 1946’lı; 2016’da Amerika’da seçilen, 2017’de koltuğuna yerleşen, o günden bu yana dünyaya enteresan şeyler yaptıran, mimikleriyle konuşulan Trump, ‘Amerika’dan gider mi, seçimlerden sonra nasıl kalır’ diyecek olursanız; bence haritasına göre kalmayacak. 

Evet, biliyorum geçen bir sohbetimizde siz ‘kazanır’ gibi bir yorum yapmıştınız, ama ben ‘2020 Şifreler Çözülüyor’ kitabımda Trump’ın, özellikle kızını; 1981’li kızını, Kudüs hikayesinden sonra ve özellikle de bu 2020’de ‘Şifreler Çözülüyor’ derken aynı zamanda pandemi mevzusunda çok itibar kaybetti.

Ne kadar kendisine şov yaparak çevirse de, seçim kampanyası sürecinde, Çin ile yapacağı büyük savaşa girecek gibi düşünebilirsiniz.

Biraz daha bir stratejik savaş, ekonomik savaş, yaptırımlar ve en önemlisi ise dayatmalar söz konusu olacağı için bence 2020’nin en sert günleri daha yeni başlıyor. Özellikle liderler dünyasında.

Çünkü Türkiye’nin de Dünyanın da haritasına bakarsanız, dört tane tutulma yaşayacağız 2020’de. Biz sadece birini yaşadığımız için bu kadar olay gerçekleşti. Daha dördünü yaşayacağız.

Ve pandemi sürecini biraz devre arası diyor 2020. 5 Haziran’dan sonra 14 Haziran doğumlu 1946’lı Trump’ın sahneye daha siyasi oyunlarıyla çıkacağını iddia ediyor.

Bakalım, zaman neler gösterecek, ama Trump ne yaparsa yapsın kulislerle ilgili, 2020’de baya zorlanacağını söyleyebilirim.

Bir de itibar kaybedecek. Yani özellikle de şu skandallar çok yayınlanacak, önceki seçim kampanyasındaki daha önce çıkan magazinleri tekrar gündeme çıkacak.

‘Gerçekten bir dijital olay çevirdi mi kampanyasında?’, ‘Facebook gerçekten devreye girdi mi?’, ‘Rusya’dan gerçekten yardım aldı mı?’

Bunlar 2020’nin temmuz ve ağustosunda dökülecek ve dünya arenasında çok ciddi konular olacak bence.

- Gerçekler mi ortaya çıkacak?

Tabii yani gerçekler ortaya mı çıkacak, yoksa Trump’ın maskesi mi düşecek, Trump gerçekten dünyaya iyilik mi yapıyor, dünyayı mı karıştırıyor, yoksa Çin ile savaşa tutuşup da mı girecek; işte biz bunu göreceğiz. 


"Çin sahneden hiç inmeyecek"

- Şimdi tabi Çin demişken, Şi Cinping… Hemen Çin’e bir bakalım, Çin’in akıbetine. Baktığımız zaman uluslararası alanda, ekonomik anlamda birçok ülke oradaki yatırımlarını çekmeye başladı. Japonlar, Fransızlar, Almanlar, daha öncesinde ucuz iş gücü var diye Çin’e yönelttikleri ya da Çin’in merkezine aldıkları, taşıdıkları firmalarını geri çekeceklerini duyurdular. Ve bunun hazırlığına da başladılar. Bundan sonraki süreçte hem ABD ile ilişkilerde hem uluslararası dengelerde siz Çin’in yerini nasıl görüyorsunuz?

Ben şimdi sadece Çin’in sahneden ineceğine asla inanmıyorum. Zaten bunu 2019 kitabıma da yazdım, ‘Kader Yeniden Yazılıyor’da; ‘2020 Şifreler Çözülüyor’da da yazdım. 

Zaten Twitter’da eğer Zeynep Turan ya da @twitburc diye bakarlarsa, en baştaki koyduğum 2019'daki tweetim “Çin sahneye çıkacak” diye böyle bir kendimce, astrolojik olarak gezegenler üzerinden, onların haritaları üzerinden, Çin'in kuruluş tarihinden, cumhuriyetinden, işte Şi Cinping’in 1953 mayıs doğumlu oluşundan, 15 Mayısı'ndan, boğa burcundan yola çıkarak Çin'in sahneye çok sert çıkacağı netti. 

Çin, evet, belki üretim konusunda, belki hukuksal yaptırımlar konusunda, belki de Dünya Sağlık Örgütü’yle yaptığı belki farklı anlaşmalar konusunda çok ciddi irdelenecek.

Kesinlikle çok irdelenecek, ben buna eminim; kendim buna inanıyorum ya da zaman içerisinde belki bana, burada yayını izleyenler de zaman içerisinde astrolojiye inanırlar veya değer verirler. bu bir strateji olduğunu, daha çok istatistik tutulduğunu yakalarlar; ama şuna eminim ki Çin sahneden inmeyecek. 

Evet, üretimin Türkiye tarafına kayması 2020’nin özellikle eylül-ekimini bulacak, çünkü büyük bir üretim ayağı Çin ve dolayısıyla üretimin Türkiye’ye kayması, Türkiye'nin özellikle üretim ayağını çok sevindirecek.

Ama İpek Yolu çok hareketli günler geçirecek ve belki tarihinden çok daha hareketli günler geçirecek. O yüzden de Çin sahneden inmeyecek.
 

Şi Cinping.jpg
Şi Cinping / Fotoğraf: The Independent​​​​​​​


Şi Cinping tabii ki mayıs doğumlu olduğu için, tüm boğa burçları gibi o da biraz sıkıntı çekecek. Ama şunu iyi biliyorum ki 1953'lü ile 1946’lı; yani Şi Cinping ile Trump sahneye çıkıp da didişirse bence bu didişmeyi tüm dünya çok eşzamanlı seyreder. 

Yani 2020’de yine seyrederiz, çok uzakta bir yerde seyretmeniz. Benim konuştuklarım toparlarsanız eylüle kadar ortaya çıkması gerekiyor. Çünkü eylülden sonra zaten seçim kampanyaları iyice sıkışacak Amerika’da.

Ve dolayısıyla da artık tutulmalar da iyice bitmiş olacak; ki 30 kasım tutulmasına gitmemiz gerekiyor. 30 Kasım tutulması da zaten artık kasımdaki seçimlerin net neticesini verirken aslında Trump’ın kaybettiğini; Şi Cinping'in siyasi olarak çok üstüne gelindiğini, Çin’in kendini aklamak için çok ortaya çıkacağına, Çin-Rusya-İran ilişkilerinin daha çok güçleneceğini, astroloji söylüyor.


"2023’ten itibaren şu anki dünya liderlerini görmeyeceğiz"

- Şimdi ilişkiler bu yönde iken, tabii devlet başkanları konusunda o zaman mesela Rusya dediniz, hadi Putin'den bahsedelim. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akıbeti?.. Şimdi bir de şöyle yorumlar da var; işte 2022’den sonra 2023'ten itibaren dünya liderlerini, şu an isimleri biz artık sahnede görmeyeceğiz…

Görmeyeceğiz. Yani şöyle Benan Hanımcığım, 1950-59 arası çok lider var; hatta 1946 doğumlu Trump’ı çıkarın, Macron 1977’li, onu çıkarın, gerisi zaten bizim liderimizi de Türkiye'nin liderini de koyduğunuzda herkes 1950-59 arası doğumlu, o yüzden de 2021, 2022’de bugünkü liderlerin hiçbiri olmayacak, hiçbiri konuşulmayacak. 

Ama ben bunu tabii ki bir siyasi konjonktüre göre söylemiyorum. Lütfen bu yayını izleyenler de farklı bir yöne çekmesini istemem. astrolojik olarak konuşuyorum. Çünkü 21. yüzyıl geliyor, yeni dünya düzeni kuruluyor.

2020 kitabını yazarken ben geçen yıl bahar aylarında, hep yeni dünya düzeninden bahsetmiştim, İpek Yolu’ndan bahsetmiştim.

- Kader yeniden çiziliyor. 

Kader yeniden çiziyor. aslında sarı biraz ayrılık rengiydi bir önceki kitabında. Aslında sadece liderler ayrılmayacaktı; toplumlarla liderlerin arasına da kara kedi girecekti.

Ve 2019'da zaten dünyadaki birçok sistem ekonomik olarak belirsizdi, ne yöne gittiği belli değildi. Siyasi konjonktür de burada belli değildi. 

Aslında 2019'da tam olarak siyasi konjonktürde de ekonomide de tam olarak dünya, ne yaşadığını çok anlayamadı. Ne zaman ki işte Fransa'nın Sarı Yelekleri, Macron’un sıkışması derken hikaye çok daha başka bir yere 2020’in tam başında bağlandı. ama bu kadar büyük olabileceği de kimsenin aklına gelmedi.

Ama işte sağlık sektörü çok konuşulacaktı, bu tıp çok konuşulacaktı, bilim çok konuşulacaktı ve teknoloji çok konuşulacaktı ve bunun da en büyük karşılığı siyaset değildi; bir salgındı. Ve pandemiye götürecek bir salgındı. 

Yeni dünya 2020 Kasım'da kurulacak doğacak. Eğer 2020’in başında bir dünya durduysa dönmediyse, siyasette durduysa, siyasetçileri daha az gördüysek, toplumu daha çok kucaklamaya ve kurtarmaya yardım etmeye çalışan çok daha farklı hallerini gördüysek; emin olun ki bu sefer çok daha enteresan hallerini göreceğiz. 

Ben  ‘2020 Şifreler Çözülüyor’  kitabıma Netenyahu’yu yazarken asla onun reklamını izleyip yazmıştım, biraz da davranış biçimlerini de takip ediyorum, sadece astroloji bazında da yürümüyorum.

Netenyahu'nun onu bir plajda reklamı vardır; özellikle unutmayın ki Netenyahu'nun doğum tarihe şöyle bir ilginçliği var, hemen onu da sizinle paylaşayım.

- Kudüs konusuna da değinmek istiyorum; onu da çok merak ediyoruz. Netenyahu'ya bir de oraya değinelim isterseniz.

1948’de İsrail kuruluyor, 1949’da Netenyahu doğuyor, yani düşünün bir yıl sonra; hikayesi de… Böyle ben de diyorum ki ne kadar haritaları birbirine yakın; tabii ki birisi bir devlet birisi ise bir kişi gibi düşünülse dei, Netenyahu'nun aslında 2019 kitabıma da 2020’de de, İsrail halkıyla İsrail’de çekişmelerin başladığını, mutlaka siyaseti çok yakından takip edenler bilir.

O yüzden de aslında artık Netenyahu'nun da hikayesi çok değişti. 1946 da 49 da olsa işte Trump’la Netenyahu'nun yoğun ilişkisi ne kadar güçlü gibi görünüyor da olsa bence oradaki de fikir ayrılıkları da iyice ortaya çıkacak. 
 


Fikir aylıkları neden çıkacak? Bence Çin yüzünden çıkacak. Çünkü Çin'in, herkesin Amerika'nın özellikle Trump'ın kendi seçimini götürmek için -çünkü bir ikizler burcu ve pratik bir ikizler burcu- bunu götürmek istiyor.

Çin'i mutlaka suçlamak istiyor, Dünya Sağlık Örgütü’ne yardım yapmak istemediği gibi de aynı zamanda onu da suçlamak istiyor. Ve bunu da kendisine kampanyada avantaj gibi göstermek istiyor. 

O yüzden de İsrail’le de bunun çekişmesi yaşayacak. Çünkü Çin bize doğru yaklaşacak. Yani Ortadoğu'ya daha yaklaşmaya başlayacak, ilişkilerini burada daha güçlendirmeye başlayacak. 

O yüzden bence İsrail’le Amerika’nın ilk defa farklı farklı liderler yüzünden aralarına kara kedi girdiğini de belki de yine bu tuhaf yılda görebiliriz. yine tuhaf 2020’de görebiliriz.

- Netenyahu kalıyor mu önümüzdeki süreçte?

Netenyahu kalamaz çünkü nata haritasına göre yeni ayda doğmuş ve terazi burcu. Zaten iki buçuk yıldır bence siyasetten çok çekti, yani birçok olaya da maruz kaldı. 

Kendisi de enteresan açıklamalar yaptı, çok da uğraştı, Hamas'la filan uğraştı hatırlarsınız. Bana göre Netanyahu, ‘İsrail’deki kendi halkına seçimle gelip de iletişim kurabiliyor mu’ derseniz, tabii siyasette 24 saat takip etmiyorum, ama haritasına göre bence 1948’li İsrail’le 1949’lu Netenyahu'nun ilişkileri güçlü değil; hem de bir buçuk yıldır.


"Putin, öyle kolay koltuğunu bırakıp gideceklerden değil"

- Rusya'dan bahsederken Putin'in geleceğini sormayı unuttum. Putin de Evet 2023’ten sonra o da gidecek dediniz ama bu yakın süreçte neler bekliyor onu?..

Şimdi ben herkese şunu söylemek istiyorum, burcunuzu belki seçemezsiniz ama hangi yılda doğmayı hayal edin derseniz 1952’de doğmayı hayal edin demek istiyorum.

Çünkü yine 1952 doğumlu ve gerçekten hani her şeyi bilen bir adam, enteresan bir adam, dünyaya uzun vadede baş kaldıracak bir adam.
 


O da 91’de doğan Sovyetler yani Kazakistan gibi yerlerle çok uğraşacak, Akdeniz'le çok uğraşacak. Sadece Esad ve Suriye ile uğraşmayacak. Bu arada Esad da başak burcudur.

 2011’den bu yana zaten bunlar Larzaki Limanı'ndan tutun da ta ki Ortadoğu'ya kadar bin tane derdi vardı aslında. Hep bir şeyler yapmaya çalışıyor, ama Putin öyle kolay olarak masasından kalkıp, koltuğunu bırakıp gideceklerden değil. Bence en son gideceklerden hatta.


"Beşar Esad anlaşmak için şaşırtıcı adımlar atacak"

- Peki, Beşar Esad? 

60 kuşağından doğumu ve başak burcu. Karakter olarak nasıl biri dersenizi, çok zor birisi ve anarşist bir yapısı var. 

Dolayısıyla da derseniz ki ‘bir anlaşmaya, bir uzlaşmaya varır mı?’; ‘2011’den bu yana yaşadığı işte bu trajik dünyanın yarası olan olayları düzenlemeye girer mi?’ kesinlikle girecek kesinlikle de çok şaşırtacak insanları. 
 


Çünkü 60 kuşağı geliyor zaten ortaya ve 60’lar çok şaşırtan kararlar alacak. Çünkü 50’liler koltuklarından kalkıyor, 60’lara da el veriyor. 

Putin belki de 52’li; akıllı bir devlet adamını bırakın, akıllı bir adam. 52’li zaten yani başka da bir laf söylemeye gerek yok. Diyorum ya doğum yılınızı hayal edersiniz 52’li olmayı hayal etseydiniz keşke diyorum. 

Bence Esad'la Putin'in arasındaki büyük bir pazarlık ve bir anlaşma da dünya pazarında, dünya arenasında çok net konuşulur.

Ama Esad da hepimizi çok şaşırtır ondan eminim yani. Kime sokulur, nasıl anlaşır, nasıl bir oyunla karşımıza çıkar… Hepimizi çok şaşırtacağından ben eminim, çünkü o bir başak burcu tekrar ediyorum.


"İran, 2020 Eylül’den sonra öngörülemez bir döneme girecek"

- O coğrafyadan uzaklaşmayalım. Siz de zikrettiniz, tabii merak edilen ülkelerden bir tanesi de kuşkusuz İran ve İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani. 2020 ve hemen sonrasında İran'ı neler bekliyor? Hasan Ruhani'yi neler bekliyor bölgede?

Şimdi en sevdiğim yıl 1948. Neden diyecek olursanız, bizim, CHP’den Sayın Kılıçdaroğlu’nun doğum yılıdır, MHP Başkanı Sayın Bahçeli'nin doğum yılıdır, Ruhani'nin 1948 doğum yılıdır, İsrail’in kuruluş yılıdır. O yüzden de 48’de ne varsa hep 48’de diye böyle bir denklem vardır. 

Ruhani, 12 Kasım doğumlu akrep burcu. Belki de 1979’dan bu yana 2020’deki yaşanan olayları da kenara koyduğunuz zaman, dışına çıkarak yani 79'da bir rejim değiştiren ülke var, bir de dünyanın dönmesini durduran bir 2020 var. 
 


Bu ikisini kenara koyun, toplamında 2020’nin son dört ayında, belki de en çok şaşırtacak, rejim değiştirecek, mollaları konuşulacak, Ruhani'nin de baş edemeyeceği bir İran var elinde. 

Çünkü eğer doğum tarihi tabii ki doğruysa, ama doğum tarihi neden doğru ben de bunu refitikassyonu; astroloji de bir sağlama denilen bir şey vardır.

2019 kitabımın son sayfasında İran’da bir suikastın gerçekleşeceğini ve bunun Amerika'nın sahipleneceğini ben açık açık yazdım. Kitabımı okuyanlarda bilir.

İran meydanlarının dolup taşacağını da, Tahran'ın çok konuşulacağını yazdım. 

- Kasım Süleymani suikastı

Evet, Süleymani’yi ifade ediyorum. İran 2020’nin eylülünden sonra öngörülemez günlere girecek. Ve dolayısı Ruhani burada pek baş edilebileceğini açıkçası sanmıyorum. 

Evet, Ruhani İran'da çok eski bir lider, yeni gelmiş bir lider değil, uzun zamandır burada ama gelin görün ki 2020’yle baş etmek diye bir şey var ve siyaset 2020’in Haziran ayından itibaren çok ciddi kaynamaya başlayacak. 

Amerika'nın Çin'in gelişmesine fırsat bilen ülkeler de olacak, evet dahil olan ülkelerde olacak, ekonomik yaptırımlar çok enteresan olacak ama tabii ki burada İpek Yolu ve Suriye meselesi bütün ülkelerdeki dengeleri çok net değiştirecek. 

Türkiye-İsrail ilişkileri de değişecek. Bu da bilakis eskisinden belki de çok daha enteresan bir şekilde farklı bir boyuta taşına biliriz, bunu net bir şekilde söylemek lazım. 


"Boris Johnson, İngiltere’nin karışık işlerini çözecek"

- Avrupa'da özellikle bu süreçte sahnelerde ya da ekranlarda en fazla gördüğümüz isimlerden bir tanesi de kuşkusuz İngiltere Başbakanı Boris Johnson. Hem rahatsızlandı, bir de geleceği de merak ediliyor konuşuluyor. Boris Johnson’la ilgili neler söyleyeceksiniz?

Çok akıllı bir adam. Zaten 60 kuşağı sahneye çıkması Boris Johnson’ın gelmesiyle belli. O bir 64'lü, dolayısyla enteresan bir adam. Hastalanması da biraz kendisi önayak oldu diye öngörüyorum çünkü davranışlarından da biraz baktığınızda yani kendi İngiltere’yi de sürü psikolojisi ile çözmeye çalıştı. Sürü bağışıklığına götürmeye çalıştı. 

O da bir ikizler burcu. Yani Trump gibi o da değişik bir adam. Haritasında bolca retro var. Eğer gerçekten Boris Johnson da 64 yılının 19 Haziran’ında dünyaya geldiyse İngiltere’den kolay kolay gitmez. Bence İngiltere’nin bütün karışık işlerini halledecek ve İngiltere’de uzun bir süre dikkat çekecek.
 


Evet, İngiltere’nin yarısı seviyor, yarısı seviyor gibi durum söz konusu olabilir, ama bence İngiltere’nin ciddi, uzun bir süre karışık işlerini çözecek yegane arkadaşımız diyorum, çünkü ayrılığı da o sağladı biliyorsun ki Avrupa Birliği'nden. 


"Kraliçe ‘taht oyunları'nı kurdu, İngiltere’yi nereye taşıyacağını çok iyi biliyor"

- Kraliyet ailesiyle ilgili var mı bir öngörünüz? 

50 yılın hesabını yaptığını düşünüyorum, bir yazım var zaten ‘şimdi kim oturacak o koltuğa’ gibi. ‘prensesler, gerçekten prenses oyunlarını seyrederken biz siyasi oyunları kaçırıyoruz’ diye bir başlık atmıştım.

Elizabeth, boğa burcu ve gerçekten hani geçen senelerde yaşadığı sağlık sorunları bence medyaya yansımadı. kesinlikle bana göre dublör de kullanıyor. 
 


Evet, bu anlattıklarım biraz çok gelebilir, ama biraz Elizabet'in hayatına göre baktığınızda veya yaptıklarına göre baktıklarında çok da abartılı gelmiyor bence. Eğer Elizabet'i çok iyi araştıranlardan izleyicilerimiz varsa garip gelmez. 

Elizabet, evet bence ‘taht oyunları'nı kurdu, İngiltere’yi nereye taşıyacağını çok iyi biliyor. O yüzden de Elizabet'in yaşamıyla ilgili bir yorum yapmama gerek yok, ama Prenseslerin Saray'dan ayrılıp ayrılmamasına bence o karar verdi. Son gelen melez prenses vermedi; burada bir yanlışlık var. 

Topluma böyle sunuluyor olabilir, toplum böyle tüketiyor olabilir. Magazin böyle tüketiyor olabilir, ama bence bu iş böyle değil. 

- Siz şu ana kadar atılan başlıkları, manşetleri değiştirdiniz şu anda. Başka başlıklar, başka manşetler çıktı. 

Ama siyaset zaten öyle değil midir, bakın siz yıllarınızı vermişsiniz; sizce siyaset gerçekten köşe oyunları değil midir? 


"En son bırakan Putin, en önce bırakan Merkel olabilir"

- Angela Merkel, Almanya şansölyesi. Tabii onu da merak ediyoruz. Ne olacak Almanya'nın 2020 sonrasındaki akıbeti, nasıl öngörüyorsunuz?

Bence kitabına göre gidecek olursak siyasetten çekilecek tamamen. Çünkü hem sağlık konusu- 2019 kitabımda zaten Merkel’in sağlık sorunu yaşayacağını hem sosyal medyalarda en kitabımda yazmıştım. 

1954 doğumlu ve dolayısı yengeç burcu. İki buçuk senedir yengeç burcundaki tutulmalar Merkel'i çok yordu. Ne kadar güçlü durmaya çalışsa da dünyanın önünde öyle ya da böyle tam karşılığı olmayan bir titreme olayı yaşadı.
 


Ve dolayısı da Almanya gibi böyle güçlü görünmeye çalışan, bugünkü olayı bile çok keskin atlatmaya çalışan, sahneye çıkıp Merkel’in o soğuk, keskin açıklamalarını kaldıran Alman toplumuna baktığımızda, bu bir güçsüzlük gösterisi gibi. 

O yüzden de Merkel'den bence son görevlerini yerine getirip, ilk siyaseti bırakan liderlerden bence olur. En son bırakan Putin, en önce bırakan Merkel olabilir. 

Hatta kitabımda şöyle başlık var, “20 yıllık partisinden ayrılır” yazıyor, Benan Hanım. 20 yıllık partisinden bile ayrılır, sadece koltuğundan değil. Çünkü sağlık sorunları, haritasında çok net konu. Ki biz zaten hep birlikte gördük bu durumu.
 


- Gelelim Fransa’ya…  Emmanuel Macron. O da yine çok konuşulan siyaset arenasının isimlerinden bir tanesi.

Bence en kaybedeni yapalım 1977'li olarak kendisini, ne dersiniz. Ama çekmediği çile kalmadı. 

Benim kendim, Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana, işte 70 dünya liderinin buluştuğu 100. yılında bir kutlama yapıldı hatırlarmısınız bilmiyorum burayı. 

Orada bir el ele tutuştular Merkel'le Macron. Buradaki sahne aslında yıllardır konuşulan ‘Avrupa Ordusu kuracak mı’ böyle bir hikaye vardır, bilen belki bilir. Bence Macron Avrupa'nın ne kadar eleştirisine maruz kalsa da Avrupa Ordusu bence kurulur.

Yani Merkel son yapmak istediği bence bu. buna beraber Macron’la karar verecekler. Ve Macron da çok eleştiri alacak. ‘Fransa ve Almanya gerçekten bir ordu kurar mı’ işte bunu biz yine tuhaf 2020’nin içinde, önümüzdeki 6 ay 7 ay içinde okuruz. 

Zaten dediğim gibi, Macron’un Avrupa’da Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100. yılının sona ermesi etkinliğinde 70 dünya liderinin katıldığı konuşmada “Ortak ordu kurma” lafı hayalleri olduğu başlığını bence o konuşmada atmış.
 


- Kuzey Kore'ye atlamayalım, biraz hop oradan tekrar buraya geçeceğim, ama Kuzey Kore lideri Kim Jong-un. Onun da akıbeti çok konuşuldu, tartışıldı, hatta hayatını kaybetti, öldü dendi, hayır ölmedi açıklaması yapıldı gibi gibi…

83’lü çünkü ben inanıyorum, çünkü onun doğum yılı ile ilgili çok araştırma yaptım hiçbir yerde çok yok. Bence 84’lü değil 83’lü ya da yalan söyleniyor. Çünkü bunun zaman içerisinde anlayabiliyorsunuz, bir 84’lü bu kadar ortalığı karıştırmaz. Karıştırsa karıştırsa da 83’lü karıştır diyorum.Çünkü haritasında çok yay var. 

8 Ocak doğumlu olduğuna eminim çünkü tombikliği var. Yani oğlak tombikliği var onda.

Ortalığı gerçekten karıştıracaklardan ve ciddi anlamda da eğer doğru söylüyorsa tabii; benim hesaplarım koordinatları doğru bulduysam; 83’üi ocak ayı doğru ise sağlıkla ilgili ciddi problemleri olduğundan hemfikiriz. 

Ama bana göre kesinlikle ortalığı karıştıracaklardan ve Türkiye'de ile de ilişkisini güçlendirmek için yani buraya kadar uzanacağından da enteresan bir şekilde konuşulacak liderlerin başında geliyor. 

Zaten çok konuşulacak liderlerin başında birisi o geliyor. Bence tuhaf şeyler yapacak, Trump’tan sonra en tuhaf şeyleri yapacak isim o.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU