Jimi Hendrix'in duyulmamış şarkıları açık artırmaya çıkıyor: Sadece satın alanlar dinleyebilecek

Kayıtlardan biri 9 milyon liraya satılabilir

(Reuters)

Rock efsanesi Jimi Hendrix'in yeni ortaya çıkarılan kayıtları, ölümünden 54 yıl sonra açık artırmayla satışa sunulacak.

1968'de kaydedilen demolar, Hendrix'e ait daha geniş bir hatıra müzayedesi kapsamında satılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Satışa sunulan asıl kayıtlar arasında "Up From the Skies", "Little Miss Lover" ve "Ain't No Telling"in farklı versiyonları var. Bu şarkıların hepsinin hayranlarının aşina olduğu versiyonlardan hem ses hem de uzunluk açısından önemli ölçüde farklı olduğu söyleniyor.

Müzayedeci Propstore'un müzik danışmanı Mark Hochman, The Guardian'a yaptığı açıklamada kayıtların alıcıya "sadece sizin dinleyebileceğiniz kendi Jimi Hendrix şarkılarınıza sahip olma şerefini" vereceğini söyledi.

Hatıra eşyalarını, 1960'ların sonu ve 1970'lerin başında Hendrix'in menajeri Mike Jeffrey için çalışan Patricia "Trixie" Sullivan satıyor. Materyaller, 1973'te ölen Jeffrey'nin ofisinden Sullivan tarafından geri alınmış.

Bu, söz konusu materyallerin ilk kez satıldığı müzayede. Demo kasetlerinin yanı sıra, Jimi Hendrix Experience'ın ilk sözleşmesi, maaş bordroları ve sahne kostümleri için kuru temizleme faturaları gibi materyaller de mevcut.

Parçalardan biri, Hendrix'in plak şirketinden gelen ve komşuların şikayeti üzerine Ringo Starr'ın Londra'daki dairesinden atıldığını bildiren bir not.

Satışa çıkarılan 50'den fazla nadir kaset arasında Hendrix Experience'ın yanı sıra Animals ve Soft Machine gibi gruplara ait olanlar da var.

İlk olarak 1966'da Hendrix'in Birleşik Krallık'taki ilk single'ı "Hey Joe"nun B yüzü olarak yayımlanan "Stone Free"nin bir versiyonunun 200 bin sterline (yaklaşık 9 milyon TL) kadar alıcı bulması bekleniyor.

Hochman şunları söyledi:

Bu versiyonlar daha önce hiç duyulmamış, dolaşıma girmemiş ya da yayımlanmadı. Ses ve uzunluk açısından daha yaygın örneklerden çok farklılar.

Çok daha sıkı ve pürüzsüzler. Daha fazla gitar duyabiliyorsunuz, ki Hendrix'in ünlü olduğu şey de bu. Gelip kayıtları dinleyen uzmanların hepsi bunların sözkonusu parçaların diğer tüm versiyonlarından çok daha üstün olduğunda hemfikir.

Ancak müzayedeyi kazanan kişinin Hendrix'in mal varlığının temsilcileriyle görüşmeden kayıtları kamuya açık bir forumda yayımlamasına izin verilmeyecek.

Açık artırma 15 Kasım'da Londra'da yapılacak ve canlı yayımlanacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU