Tel Aviv saldırmak için manevra yaparken, Tahran çıkış yolu arıyor

Arakçi'nin mesajları bölgede etkin. Amerika 'gölge petrol filosunu' hedef alıyor

Hamaney, arka planda Nasrallah'ın resmi, bir grup destekçisine konuşuyor / Fotoğraf: El-Mürşid web sitesi

İsrail dün, saldırı kararının çoktan verildiğine dair güvencelere rağmen, İran'a ne zaman karşılık verileceği konusunda çelişkili işaretler verdi.

İsrail basınında çıkan haberlerde, "İsrail'e yanıt verme kararının alındığı ancak saldırının tarihi ve boyutunun belirlenmesinin ileri bir zamana ertelendiği" bildirildi.

Washington'da İsrail'in kararını oluştururken manevra yaptığı inancı giderek güçleniyor. Şarku’l Avsat’ın ulaştığı kaynaklar Washington'un “Tel Aviv'in entrikalarına güvenmediğini” ve saldırının sınırlı olduğu, başkent Tahran'ı ya da nükleer ve petrol tesislerini kapsamadığı konusunda güvence almadığını belirtti.

Ayrıca İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bugün Bağdat'ta başlayıp daha sonra Kahire'ye giderek bir mekik turu gerçekleştiriyor ve gerginlikten çıkış yolu bulmaya yönelik "diplomatik" mesajlar taşıyor.

Eş zamanlı olarak Washington, 1 Ekim'de İsrail'e yönelik füze saldırısına yanıt olarak İran'a yaptırımlar uyguladı ve İran'ın yasa dışı olarak petrol taşımak için kullandığı "gölge filoyu" hedef aldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU