Amerikalı yetkililer: İsrail, İran'a nasıl ve ne zaman yanıt vereceğine henüz karar vermedi

NBC’de dün yer alan ve ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililere atıfta bulunulan haberde, İsrail'in nasıl ve ne zaman karşılık vereceği konusunda nihai kararları vermediği ifade edildi

Başörtüsüz bir kadın, Tahran'ın merkezindeki Veli Asr Meydanı'nda İran füzelerini tanıtan bir pankartın önünden geçiyor / Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Amerikalı yetkililer, İran'ın askeri ve enerji altyapısına yönelik son saldırısına yanıt olarak İsrail'in hedefleri belirlediğine inandıklarını ifade etti.

NBC’de dün yer alan ve ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililere atıfta bulunulan haberde, İsrail'in nükleer tesisleri hedef alacağına ya da suikast düzenleyeceğine dair herhangi bir belirti bulunmadığı belirtilerek, İsrail'in nasıl ve ne zaman karşılık vereceği konusunda nihai kararları vermediği ifade edildi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Amerikalı ve İsrailli yetkililere atıfta bulunulan haberde, yanıtın mevcut Yom Kippur tatili sırasında gelebileceği belirtildi.

İsrail, Lübnan ve Gazze'deki İsrail saldırılarına ve Tahran'da Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Heniyye'nin öldürülmesine yanıt olarak İran'ın 1 Ekim'de başlattığı füze saldırısına yanıt vereceğini defalarca söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU