Yeni anketler çekişmeli eyaletlerde Trump ve Harris'in durumunu ortaya koydu

Hem başkan yardımcısı hem de eski başkanın iki kritik eyaletteki şansı sürüyor

Yeni anket, Trump'la Harris arasındaki yarışın durumunu gösterdi (AP)

Seçim gününe üç haftadan biraz fazla süre kala, son derece önemli çekişmeli eyaletler Arizona ve Pensilvanya'da yapılan yeni anketler hem Harris hem de Trump kampanyaları için çok farklı hikayeler anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Times/Philadelphia Inquirer/Siena College anketleri Donald Trump'ın Arizona'da 6 puan önde olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda Kamala Harris, yuvarlanmamış rakamlara bakıldığında Pensilvanya'da 4 puanlık bir üstünlüğe sahip.

Trump, Arizona'daki muhtemel seçmenler arasında Harris'in yüzde 46'sına karşılık yüzde 51'lik bir desteğe sahip. 3 bin 200 km ötedeki Pensilvanya'da başkan yardımcısı, Trump'ın yüzde 47'sine karşılık yüzde 50'lik bir üstünlüğü pekiştiriyor gibi görünüyor ve bu eyalette üst üste üçüncü ankette de önde gidiyor.

Ancak iki adayın da gelecek haftalarda rehavete kapılmaması gerektiğini belirten Times, Harris ya da Trump'ın zaferi garantilemekten uzak olduğu, yüksek kaliteli anketörlerin yaptığı diğer anketlerin her iki eyalette de yarışın daha sıkı olduğunu gösterdiği uyarısında bulunuyor.

Times'ın anket ortalamalarına göre Trump, Arizona'da sadece iki puan, Harris ise Pensilvanya'da sadece bir puan önde.

Yeni anketlere göre her iki eyalette de Demokrat adayın açık bir üstünlüğe sahip olduğu son derece çekişmeli Senato yarışları var.
 

Kamala Harris

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, 10 Ekim 2024'te Arizona'nın Chandler kentinde düzenlenen kampanya mitinginde konuşma yapmak üzere geliyor. Yeni anket Harris'in Pensilvanya'da 4 puan önde olduğunu gösteriyor (AFP)​​​​​


Pensilvanya'da Senatör Bob Casey, Cumhuriyetçi iş insanı David McCormick'e karşı yüzde 44'e yüzde 48'le az farkla önde. Ancak McCormick geçen ay 9 puan gerideyken bu fark 4 puana düştü ve seçmenlerin yüzde 8'i hâlâ kararsız olduğunu söyledi.

Arizona'daki Senato yarışında Demokrat Temsilci Ruben Gallego, Trump'ın sadık müttefiki ve eski bir televizyon sunucusu olan Kari Lake'e karşı yüzde 41'e yüzde 48'lik üstünlüğünü koruyor. Ancak bu yarışta seçmenlerin yüzde 10'u hâlâ kararsız olduğunu söylüyor.

Hem Harris hem de başkan yardımcısı adayı Minnesota Valisi Tim Walz haftanın büyük bölümünü Arizona'da kampanya yaparak geçirdi ve bu hafta sonu First Lady Jill Biden eyalette etkinlikler düzenliyor.

Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı Senatör J.D. Vance de Trump'ın da kampanya yürüttüğü Pensilvanya'ya gitmeden önce hafta başında Arizona'daydı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU