Yemen Savunma Bakanı: Savaş bitse bile Husiler durmayacak

ABD yardımının 2014'ten bu yana durduğunu vurguladı

Yemen Savunma Bakanı Korgeneral Muhsin El Daari / FotoğrafB Şarku'l Avsat

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yemen Savunma Bakanı Korgeneral Muhsin el-Daari, Husilerin Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki gemilere yönelik operasyonlarının Gazze savaşı sona erdiğinde de durmayacağını belirterek, İran destekli grubu varlığını kanıtlamak için bölgedeki çatışmaları istismar etmekle suçladı.

Şarku'l Avsat’a konuşan Korgeneral el-Daari, Yemen güçleri ile Yemen'de Meşru Hükümeti Destekleme Koalisyonu Ortak Operasyonlar Komutanlığı arasındaki üst düzey koordinasyondan söz etti.

Muhsin el-Daari, “Her zaman söylüyoruz, böyle bir durumda kim yanımızda durursa o bizim dostumuzdur ve kim bizi kaderimizle baş başa bırakırsa o bizim dostumuz değildir. Aslında Suudi Arabistan, BAE, Körfez Ülkeleri, Mısır, Sudan ve diğer ülkelerdeki kardeşlerimizin yaptığı gibi samimi bir şekilde yanımızda duran can, kan, silah ve her türlü desteği sağlayan kimseyi bulamadık” ifadelerini kullandı.

Korgeneral el-Daari, Washington ile ilişkilerin iyi olduğunu ancak iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin hala sınırlı olduğunu çünkü ABD askeri yardımının 2014'ten beri askıya alındığını ve şimdiye kadar aynı seviyeye dönmediğini belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU