İsrail, İran'ı "hayal edilemeyecek" bir saldırı ile tehdit etti

Putin savaş hakkında alenen konuşmaktan kaçınırken, Pezeşkiyan savaşın derhal durdurulması çağrısında bulundu

Netanyahu, Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi / Fotoğraf: DPA

İsrail ordusunun “İran'a yıkıcı bir darbe” planladığı ve Amerikalıları nükleer tesislerden kaçınmayı da göz önünde bulundurarak “gizli, hayal edilemez İran hedefleri” listesi konusunda ikna etmeye çalıştığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynaklar, İsrail ordusunun dün Tel Aviv'de Amerikalıları, Devrim Muhafızları'nın gizli karargâhı ve hedef listesindeki bazı isimlerin yanı sıra, İran'da silah üretiminde kullanılan askeri ve nükleer kapasite geliştiren tesisleri vurmaya ikna etmeye çalıştığını belirtti.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı kaynaklar, İsraillilerin "İran’ın, Tel Aviv'in bu gizli siteleri bildiğini düşünmediğini" iddia ettiğini bildirdi.

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün İranlı mevkidaşı Mesud Pezeshkiyan ile Türkmenistan'da yaptığı görüşmede, Ortadoğu'daki savaş hakkında kamuoyuna açık konuşmaktan kaçındı. Pezeşkiyan ise savaşın derhal durdurulması çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise ülkesinin olası bir İsrail saldırısına yanıt vermeye hazır olduğu yönündeki konuşmasını yineledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU