Zelenski, Rusya'daki Ukraynalı mahkumların serbest bırakılması için Papa Francis'ten yardım istedi

Papa Francis ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski / Fotoğraf: AFP

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bugün Vatikan'da yaptığı görüşmede, Papa Francis'ten Rusya'nın elindeki Ukraynalı savaş esirlerinin serbest bırakılması için yardım etmesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Rusya ile savaş için önerdiği “zafer planını” görüşmek üzere Avrupa'nın önde gelen başkentlerini gezen Zelenski, Vatikan'ı bu ayın sonunda Kanada'da savaş esirleri konusunda düzenlenecek bir konferansa katılmaya davet ettiğini söyledi.

Bir sosyal medya paylaşımında “Rusya tarafından esir alınan Ukraynalıların iadesi konusunda Vatikan'ın yardımına güveniyoruz” diyen Zelenski, Papa Francis ile yaptığı 35 dakikalık görüşmenin ana konusunun bu olduğunu belirtti.

Vatikan, Papa'nın Zelenski ile yaptığı görüşmelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi ancak yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı ile Vatikan'ın en üst düzey diplomatı arasında daha sonra yapılan görüşmede "savaşı sona erdirmenin yolları müzakere edildi" ifadesine yer verildi.

Bu, Zelenski ile Papa'nın 4 ay içinde yaptığı ikinci doğrudan görüşmeydi. Ayrıca geçtiğimiz haziran ayında güney İtalya'da düzenlenen G7 zirvesinin oturum aralarında da bir araya geldiler.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU