Sonunda tek bir günahı olan Melania Trump'a ısındım

Kamuoyundaki soğuk imajından çok uzakta olan eski first lady, anı kitabında sıcak ve meydan okuyan bir figür olarak ortaya çıkıyor. Eğer kocası başkanlık seçimini kazanırsa, onun buralarda kalmasını ummalıyız...

Melania Trump, "Dünyadaki gelmiş geçmiş en iğrenç, dengesiz ve tehlikeli yaratıklardan biriyle evli" (AP)

Zavallı Melania Trump (kızlık soyadı Knavs). Yaklaşık çeyrek asır önce Donald Trump'la ilişkiye başladığında, sonunda süper zengin, güvensizliklerini aşırı telafi etme eğilimi olan ve övgü dolu türden bir tanıtımdan hoşlanan, epey kendine özgü bir emlak geliştiricisiyle evleneceğini düşünmüş olmalı. Sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nin First Lady'si olacağını hayal bile edemezdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne yazık ki, sırf "o adamla" evlendiği için dünyanın büyük bir bölümü tarafından hor görülüyor.

Eski bir model olarak (Trump'la 1998'de New York Moda Haftası partisinde tanışmıştı) özellikle yoğun şekilde mercek altına alınmaya alışık. Ancak her yüz ifadesinin ve el hareketinin ağır çekim videolarda incelenmesi, sosyal medya mimlerine dönüştürülmesi ve kocasına karşı kullanılması, ilgili hiç kimse için sağlıklı olamaz.

Muhtemelen Hillary Clinton hariç, başka hiçbir first lady özel hayatına bu denli müdahale edilmesine maruz kalmamıştır. İnsan sempati duymadan edemiyor.

Melania'nın hâlâ ortalıkta olması bile kişisel bir haklılık payı taşıyor. Yeni yayımlanan anı kitabı Melania, onun bazen gösterildiğinden biraz daha fazla kendine has bir kadın olduğunu ortaya koyuyor. Gerçekten de epey çekici, sıcak bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor ki bu da onun soğuk, kedilere benzer tavırlarıyla çelişiyor.

Bir göçmen çocuk gözaltı merkezine yaptığı gezi sırasında, arkasında "Gerçekten Umurumda Değil, Senin Umurunda mı?" sloganının yazılı olduğu bir parka giydiği zamanın aksine, belki de her şeye rağmen umursuyordur.

Kocasının her zaman iyi davranmadığı gerçeği bir yana, uğraşması gereken çok şey vardı. Son iğneleme, 2022'de hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'ten dolaylı olarak, alışılagelmiş bir şekilde kaba ve patavatsız Boris Johnson ya da eski başkanın deyimiyle "Britanya Trump'ı" tarafından gelmişti.

Johnson son sıkıcı ve utanç verici anekdotlar derlemesinde Kraliçe'nin Başkan Trump'ın eşi Melania'yla "bir tür anlaşması olması gerektiğine" inandığını iddia ediyor, "yoksa neden onunla evli kalsın ki?". Sanırım bu tür düşünceler kimsenin aklından ilk kez geçmiyordur.

Ama önemli değil: Melania suikast sonrası yayımladığı videoda da gördüğümüz gibi erkeğinin yanında duruyor ve kendi adına konuşabilir. Dünyadaki gelmiş geçmiş en iğrenç, dengesiz ve tehlikeli yaratıklardan biriyle evli olabilir, uzun zaman önce hapse atılması gereken bir adamla, ama o onun canavarı ve ona bağlı kalıyor.

Her anne gibi o da meydan okuyor. Anılarında, tek çocuğu Barron'ı otistik olduğu yönündeki çirkin iddialara karşı nasıl korumak zorunda kaldığını ve bunun sonucunda ortaya çıkan okul zorbalığıyla başa çıkmasına nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor. Bu insanı çok şaşırtıyor, suçsuz bir gencin sırf babasının davranışları yüzünden hayatının nasıl bir anda mahvolduğunu görebiliyorsunuz.

Melania'yı okuduktan sonra, insan onun Trump'a oy verip vermeyeceğini bile merak ediyor. Kendisi çok politik biri değil ancak kocasının (mevcut) tutumuyla tam bir tezat oluşturacak şekilde açıkça kürtaj yanlısı ve günümüzün MAGA ağırlıklı Cumhuriyetçi Partisi'ndeki köktendinci eğilimlerle büyük ölçüde çelişiyor.

Melania, sanki bir Kamala Harris mitinginde konuşuyormuş gibi şöyle diyor:

Kadının kendi bedeniyle ne yapacağını belirleme yetkisi neden kadının kendisinden başkasına ait olsun ki? Bir kadının kendi yaşamı üzerindeki temel bireysel özgürlük hakkı, ona isterse hamileliğini sonlandırma yetkisi verir.

Belki de, ikinci bir Trump başkanlığı felaketi dünyanın üzerine çökerse, dengesiz, küskün, intikamcı eşi üzerinde bir tür uygarlaştırıcı etki yaratacaktır. Elimizdeki tek şey o olabilir, bu yüzden Donald'la anlaşması ne olursa olsun buralarda kalacağını ummalıyız.



independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU