İsrail ordusu güney Lübnan'daki 22 köyün sakinleri için tahliye emri çıkardı

Lübnan'ın güneyindeki Gaziye kasabasında İsrail'in hava saldırısına maruz kalan bir kafenin kalıntıları üzerinde yürüyen insanlar / Fotoğraf: AP

İsrail ordusunun Arapça sözcüsü Avichai Adrai, “X” uygulaması üzerinden yayınladığı bir mesajla bugün güney Lübnan sakinlerini evlerine dönmeleri konusunda bir kez daha uyardı.

Adrai, “Güney Lübnan sakinlerine mesaj: (çok dikkatli olun)” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İsrail ordusu köylerinizin içinde ya da yakınında bulunan (Hizbullah) mevzilerini hedef almaya devam ediyor. Güvenliğinizi tehlikeye atmak istemiyoruz, bu nedenle güvenliğiniz için bir sonraki duyuruya kadar evlerinize dönmeniz yasaktır. Lütfen güneye gitmekten kaçının,” diye devam eden sözcü, “güneye giden herkes hayatını riske atıyor olabilir. Köy ve kasabalara dönmek güvenli olduğunda sizi bilgilendireceğiz” şeklinde paylaşımda bulundu.

İsrail ordusu yaptığı bir başka açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki 22 köyün sakinlerine Avali Nehri'nin kuzeyindeki bölgelere tahliye edilmeleri emrini verdi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Adrai bugün yaptığı bir başka paylaşımda “Ordu kısa süre önce Hizbullah militanlarının sabotajcıları ve silahları taşımak için ambulansları kullandığını ortaya çıkardı, bu nedenle bu olgunun devam etmesine karşı uyarıyoruz. Sağlık ekiplerini, Hizbullah militanlarıyla muhatap olmaktan kaçınmaya ve onlarla iş birliği yapmamaya çağırıyoruz” dedi.

Avichai Adrai, “Savunma ordusu, türü ne olursa olsun militan taşıyan her araca karşı gerekli tedbirlerin alınacağını teyit eder” ifadesini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU