Ridley Scott'tan daha ikinci film vizyona girmeden Gladyatör 3 sinyali

"8 sayfa yazdım bile"

The Last of Us'ın 49 yaşındaki yıldızı Pedro Pascal'ın (solda) da rol aldığı Gladyatör 2, Türkiye'de 15 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak (Paramount)

İlk Gladyatör'ün (Gladiator) gösterime girmesinden bu yana 24 yıl geçti ancak sinemaseverlerin üçüncü film için o kadar beklemesine gerek kalmayacak gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Usta yönetmen Ridley Scott, 10 Ekim Perşembe günü yayımlanan ve kapağında merakla beklenen Gladyatör 2'nin yer aldığı Total Film dergisinin son sayısına konuştu. 86 yaşındaki üretken sinemacı, verdiği röportajda herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermediğini bir kez daha kanıtladı.

1997'de kurulan ve yılda 13 kez yayımlanan Birleşik Krallık merkezli dergiye konuşan Scott, Gladyatör 3 hakkında şöyle dedi:

Şimdiden 8 sayfam var. Elimde çok iyi bir ayak izinin başlangıcı var.

Scott, merak uyandıran açıklamasına şöyle devam ederek kafaları iyice karıştırdı:

Eğer bir Gladyatör 3 olursa, arenaya geri döneceğinizi hiç sanmıyorum. Ama ben arenaya geri dönmek zorundaydım...

Bu, Oscar adayı yönetmenin Gladyatör destanının üçüncü halkası ihtimalini ilk ima edişi değil. Daha önce Fransız Premiere dergisine konuşan Scott, "Gladyatör 3 fikrini düşündüğünü" söylemişti.

Baba'ya benzetti

Bilimkurgu klasiği Yaratık'ın (Alien) yönetmeni, "Hayır, cidden! Fitili ateşledim..." diyerek Gladyatör 2'yi Francis Ford Coppola'nın 1972 yapımı klasiği Baba'ya (The Godfather) benzetmişti:

Gladyatör II'nin sonu Baba'yı anımsatıyor. Michael Corleone kendisini istemediği bir işte buluyor. Yani bir sonraki film, bulunduğu yerde olmak istemeyen bir adam hakkında olacak.

Gladyatör'ün devam filmi, ilk destandan yıllar sonra geçiyor ve 2000 yapımı filmde Spencer Treat Clark'ın canlandırdığı Lucius rolünü Paul Mescal üstleniyor. 

Devam filminde Mescal, Connie Nielsen'ın canlandırdığı Lucilla'nın oğlu ve Commodus'un yeğeni Lucius rolünde izleyicilerin karşısına çıkıyor.

ABD'de 22 Kasım'da gösterime girecek olan Gladyatör 2'de Mescal ve Nielsen'ın yanı sıra Pedro Pascal, Joseph Quinn ve Denzel Washington gibi isimler rol alıyor.

İlk Gladyatör'de Russell Crowe, Commodus'un ihanetine uğrayan ve ailesinin intikamını almak isterken gladyatör olarak dövüşmeye mahkum edilen Romalı general Maximus rolündeydi. 

Film gişede başarılı olmuş, ayrıca En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere birçok Oscar kazanmıştı.


Independent Türkçe, Total Film, Deadline 

DAHA FAZLA HABER OKU