Gladyatör 2'nin gösterim tarihi öne alındı

"Şimdiye kadar çekilmiş en büyük aksiyon sahneleri"

2000 yapımı 5 Oscarlı Gladyatör'de başroldeki Russell Crowe'a Juba rolünde Djimon Hounsou eşlik etmişti (Universal Pictures)

Ridley Scott'ın epik devam filmi Gladyatör 2'yi (Gladiator 2) beyazperdede görmeyi bekleyen bazı hayranlar, bunu Kuzey Amerika'dakilerden biraz daha erken yapma şansına sahip olacak.

Uzun zamandır beklenen devam filmi, tüm dünyada 15 Kasım'da vizyona girerken, ABD ve Kanada'daki hayranlar 22 Kasım'a kadar beklemek zorunda kalacak.

"Filmin mirasından uzaklaşmak zor"

Devam filminde yeni başrol oyuncusu Paul Mescal, ilk filmde Joaquin Phoenix tarafından canlandırılan Commodus'un genç yeğeni Lucius'un yetişkin halini oynuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Normal People'daki rolüyle üne kavuşan Mescal, Gladyatör'ün mirasını üstlenmenin göz korkutucu olduğunu kabul etmişti. 

28 yaşındaki Mescal, geçen yıl Esquire'a yaptığı açıklamada, "Gerçekten heyecanlıyım ama filmin mirasından uzaklaşmak zor" demişti.

Gladyatör 2'nin oyuncu kadrosunda Mescal dışında, köleden zengin tüccara dönüşen bir adamı canlandıran Denzel Washington da yer alıyor. 

Connie Nielsen ve Derek Jacobi, sırasıyla Lucilla ve Senatör Gracchus rollerini yeniden canlandırıyor. 

Ayrıca Joseph Quinn İmparator Caracalla'yı, The Last of Us'ın yıldızı Pedro Pascal ise emirlere karşı geldiği bir olayın ardından gladyatör olarak dövüşmeye zorlanan eski bir komutanı oynuyor. 

"Çeyrek asır geçse de beklemeye değer"

Öte yandan sinema sektörünün büyük buluşması CineEurope kapsamında Barselona'da düzenlenen etkinlikte yapılan açıklamaya göre, Gladyatör 2'nin aksiyon sahneleri kesinlikle adından söz ettirecek.

Paramount'un uluslararası dağıtım başkanı Mark Viane, filmin "şimdiye kadar çekilmiş en büyük aksiyon sahnelerinden" bazılarını içerdiğini söyledi.

CineEurope'taki Paramount etkinliğinde gösterilen tanıtım videosundaysa yönetmen Scott, ilk Gladyatör'ün üzerinden neredeyse çeyrek asır geçmesine rağmen devam filminin "beklemeye değdiğini" ifade etti.


Independent Türkçe, Collider, Variety, Esquire

DAHA FAZLA HABER OKU