Tartışmalı korku filmi, izleyicilerden neredeyse tam puan aldı

Palyaço Art, izleyicileri heyecanlandırıyor

David Howard Thornton, Terrifier 3'te Palyaço Art rolünde (Bloody Digusting)

Yeni kanlı korku filmi Terrifier 3, salonu terk edenlerle kusanların ardından bir uyarıyla geliyor ama görünen o ki izleyicilerin bununla bir sorunu yok. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'a yüzde 94'lük etkileyici bir seyirci puanıyla giriş yaptı.

Eleştirmenler de Palyaço Art'ın (David Howard Thornton) tuhaflıklarına ılımlı bakıyor, film eleştirmenlerden de yüzde 76'lık bir puan aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen Damien Leone'nin Terrifier filmleri, izleyiciler arasında aşırı yüksek şiddet ve vahşet seviyeleriyle biliniyor.

Serinin bir önceki filmi, insanların sinema salonlarında "bayılmasına" yol açmış, Leone bunun bağımsız yapımı tanıtmak için bir "pazarlama taktiği" olduğunu reddetmişti.

Yeni devam filminin şimdiden ön gösterimlerde olaylara yol açtığı aktarılmıştı, yapımın Birleşik Krallık dağıtımcısı Signature Entertainment, prömiyerde, 9'u açılış sahnesinde olmak üzere 11 kişinin dışarı çıktığını, birinin de kustuğunu bildirmişti.

Bloody Disgusting de yapımın Fransız dağıtımcıları ESC Éditions, Shadowz Films ve Factoris Films'e göre, Fransa'nın Sınıflandırma Komitesi'nin filme nadir bir yasak koymak üzere harekete geçtiğini bildirmişti.

Artık, 18 yaşından küçük kimsenin Terrifier 3'ü sinemada izlemesine izin yok ve ülkede bu durum, Testere III (Saw III) 2007'de Fransız sinemalarında gösterime girdiğinden beri yaşanmamıştı. Fransa'daki bu reyting, Birleşik Devletler'deki NC-17 (Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nin 17 yaşının altındaki çocuklar için uygunsuz sahneler içeren filmlere verdiği en yüksek derece -çn.) derecesine denk.

Dağıtımcılar, yaptıkları açıklamada şöyle demişti:

Onbinlerce Fransız izleyicinin beklediği, 9 Ekim'de gösterime girmesi planlanan (ve tabii ki de tarihi değişmeyen) filmin vizyona girişini ciddi şekilde aksatacak bu beklenmedik son karardan yalnızca üzüntü duyabiliriz.

Terrifier 3, tamamıyla "Grand-Guignolvari" ve gerçek dışı şiddetiyle slasher türünün (kurbanların keskin aletlerle öldürüldüğü korku filmi türü -çn.) en saf örneklerinden olan bir auteur filmi. Film, kendini asla fazla ciddiye almıyor ve izleyicilerin bu sanatsal yaklaşımı anlamak ve takdir etmek için gerekli mesafeyle olgunluğa sahip olacağını biliyoruz.

Terrifier serisi, son yılların bağımsız korku filmleri arasında en büyük başarılardan biri. 2022'deki devam filmi, 250 bin dolarlık mütevazı bütçesiyle dünya çapında 15 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etmişti.

Filmlerin popülaritesinin artmasıyla Leone, adını vermediği büyük bir stüdyonun Terrifier'ı daha ana akım bir korku izleyicisi için yeniden çekmek üzere kendisine ulaştığını ileri sürmüştü.

Total Film'e konuşan Leone şöyle demişti:

Filmleri daha geniş bir izleyici kitlesi için yeniden çekmek istediler. Ama ben bununla ilgilenmiyordum. 'Filmlerin R dereceli (17 yaş altındakilerin ancak bir ebeveyn eşliğinde izleyebileceği içerik -çn.) olması gerekiyor, daha önce yaptığın kadar kanlı olamaz' diyeceklerdi.

42 yaşındaki yönetmen şöyle devam etmişti:

(Terrifier 3'te) ilk 10 dakikada yapmak istediklerimi çekmeme asla izin vermeyeceklerini biliyordum. Bu yüzden 'Serinin özüne sadık kalalım' diye düşündüm.

11 Ekim'de sinemalarda olan Terrifier 3, Türkiye'de vizyona girmeyecek.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU