Seyircilerin izlerken fenalaştığı korku filmi, 10 rekor birden kırdı

"11 kişi dışarı çıktı, bir kişi de kustu"

Sadece 250 bin dolara mal olan 2022 yapımı Terrifier 2, ABD'de gösterime girdiğinde 11 milyon dolara yakın hasılat elde etmişti (Bloody Disgusting)

Korku serisinin merakla beklenen son halkası sinemalarda genel izleyiciyle buluşmaya hazırlanırken 10 rekoru birden kırdı. 

Rotten Tomatoes'un derlediği yorumlara göre, Palyaço Art'ın baş karakter olduğu Terrifier 3'ü yorumlayan 31 eleştirmenin büyük bir kısmı, olumlu görüş belirtti. Film 87 puan aldı. 

Böylece yönetmen Damien Leone'nin yanı sıra oyuncular David Howard Thornton, Samantha Scaffidi, Chris Jericho, Margaret Anne Florence, Antonella Rose, Sienna Hubert-Ross, Mason Mecartea, Krsy Fox ve Jason Patric'in de en yüksek puan aldığı film Terrifier 3 oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Damien Leone'nin 2011'de çektiği kısa film, üç uzun metrajlı yapıma kapı araladı. 

Terrifier 3'ün bu hafta sonu ABD'de 2 bin 300 salonda gösterime girmesi planlanıyor. 

Filmin dağıtımcısı Signature Entertainment, 2 Ekim'de yapılan Birleşik Krallık prömiyeri hakkında bilgi verirken "11 kişi dışarı çıktı, bir kişi de kustu" yazmıştı. 

Amerikan eğlence şirketi Cineverse, Terrifier 3'e 5 milyon dolardan az yatırım yaptı ve bunun 1 milyon dolardan azı pazarlama için kullanıldı. 

Korku filmi yalnızca podcast'ler ve Bloody Disgusting üzerinden pazarlandı. Buna rağmen daha şimdiden perşembe ve cuma günkü gösterimler için biletler tükendi.

Damien Leone'nin yazıp yönettiği korku filmi, Noel arifesinde huzur içinde uykuya dalan Miles County'nin masum sakinlerine dehşeti yaşatmaya hazırlanan Palyaço Art'ı merkeze alıyor. 

David Howard Thornton, seride Palyaço Art'ı canlandırıyor ve Lauren LaVera da başrolde ona eşlik ediyor. 

Yönetmen Leone, yakın tarihli bir röportajında çocukları filme ve Art'ın ateş hattına dahil etme konusunda herhangi bir çekincesi olup olmadığı sorusuna "Yazdığım her şey karaktere sadık ve organik olmalı" diye yanıt vermişti.

"Terrifier 4 de geliyor"

Slasher (kurbanların keskin aletlerle öldürüldüğü korku filmi) serisinin üçüncü halkasının ABD prömiyeri, 19 Eylül'de Teksas'ın Austin kentinde düzenlenen Fantastic Fest'te yapılmıştı. 

Gösterim sonrasında gerçekleşen soru-cevap etkinliği sırasında Leone, "Evet, bir Terrifier 4 olacak" dese de başka ayrıntı vermemişti.
 

Independent Türkçe, Screen Rant, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU