Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas Siyasi Büro Şefi Heniyye'yle görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmesde Gazze'de felaket seviyesine varan insani durumu ve ateşkes müzakerelerindeki son durum ele alındı, özellikle Gazze’nin kuzeyinde artan açlık ve hastalıklar sonucu ortaya çıkan kaygı verici gelişmeler değerlendirildi.

Ayrıca, ateşkes müzakerelerindeki son durum görüşüldü.


ABD Gizli Servis Direktörü: Saldırgan çatıdayken, binanın içinde polisler vardı

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan şüphelinin ateş açtığı binanın güvenliğini sağlamakla yerel polis memurlarının görevlendirildiğini ve saldırgan çatıdayken polislerin binanın içinde bulunduğunu söyledi

Cheatle, başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin ABC News'a verdiği demeçte, "Bu kabul edilemez ve bir daha yaşanmaması gereken bir şey." ifadesini kullandı.

Yerel güvenlik güçlerinin, saldırganın ateş açtığı binanın güvenliğini sağlamakla görevlendirildiğini belirten Cheatle, saldırgan çatıdayken polisin binanın içinde bulunduğunu doğruladı.

Cheatle, "O binada yerel polis yetkilileri vardı. Bölgede binanın dış çevresinden sorumlu polis bulunuyordu." dedi.


ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, 1 Eylül'de Türkiye'den ayrılıyor

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in Türkiye'deki 3 yıllık görev süresinin 1 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü'nden alınan bilgiye göre, Flake'in Türkiye'deki 3 yıllık görevi 1 Eylül'de sona erecek.

Flake'in, ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev almaktan onur duyduğunu aktaran Sözcü, tarihi bir dönemde, ABD-Türkiye stratejik ortaklığını güçlendirme konusunda kendisini şanslı hissettiğini söylediğini kaydetti.

Büyükelçi Flake de X sosyal medya hesabından, "Hizmet etmek bir onurdu." paylaşımında bulundu.


Mısır'dan külçe altınlarla rüşvet aldığı öne sürülen ABD'li Senatör Menendez suçlu bulundu

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, New Jersey Senatörü Bob Menendez, mahkeme jürisi tarafından suçlu bulundu.

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde 9 hafta süren yargılama sonucunda karar açıklandı.

Mahkeme jürisi, Menendez'in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar verdi.

Menendez'in suçlu bulunduğu maddelerin her biri için 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Mısır'dan altın külçeler ve gizli nakit şeklinde rüşvet aldığı öne sürülen 70 yaşındaki Senatör, 16 ayrı suçlamadan hakim karşısına çıkarılmıştı. Menendez, hakkındaki bütün suçlamaları redderek masum olduğunu iddia etmişti.


Yunanistan, F-35 ve S-100 İHA alımına öncelik verecek

Yunanistan'da, F-35 savaş uçaklarının yanı sıra, 2025'te teslim alınması öngörülen firkateynlerle uyumlu S-100 tipi insansız hava araçlarının (İHA) alımına onayın hükümet için öncelik teşkil ettiği belirtildi.

Yunanistan Devlet Televizyonu ERT'nin Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hükümet Milli Güvenlik Konseyi, Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğinde toplandı.

Toplantıda, ilgili bakanlar Miçotakis'i dış politika, savunma meseleleri ve düzensiz göç konusunda bilgilendirdi.

Daha önceden alımı planlanan F-35 savaş uçakları ve Yunanistan'ın 2025'te teslim alması öngörülen yeni firkateynlerle uyumlu S-100 İHA alımlarının onayı görüşüldü.

Toplantı sırasında, F-35 ve S-100'lerin alım onaylarının hükümet için bir öncelik olduğunda karar kılındı.


Real Madrid'den Mbappe'ye 80 bin kişilik imza töreni

UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (LaLiga) geçen sezonu şampiyon tamamlayan Real Madrid, Paris Saint-Germain'den (PSG) transfer ettiği Fransız forvet oyuncusu Kylian Mbappe için Santiago Bernabeu Stadı'nda 80 binden fazla taraftarın katılımıyla bir tören düzenledi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Santiago Bernabeu Stadı'nda 80 binden fazla taraftar, forvet oyuncusunun tanıtım etkinliğine katıldı.

Etkinlikte, Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kazandığı 15 kupa sergilenirken Fransız futbolcu, sahada dolaşarak taraftarı selamladı ve tribünlere taraftara hediye edilmek üzere futbol topu attı.

25 yaşındaki Fransız milli futbolcu ile 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzalandı.

mbappe
Fotoğraf: AA

YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu "http://osym.gov.tr" sitesinde yayımladı.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bugünden itibaren 23 Temmuz'a kadar adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımda olacak.

Adayların tercihlerini belirlemeden önce, tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Öte yandan kılavuza göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.


Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinde en yüksek teklif Vahit Karaarslan'dan geldi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapıldı. İhaleye, Vahit Karaarslan, Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Ceynak Yatırım Holding AŞ, Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ve Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu katıldı.

Elemesiz turda en yüksek teklif 300 milyon 1 dolar oldu. İhalenin elemeli yazılı ilk turunda en düşük teklifi veren Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu, ikinci elemeli yazılı turda ise Ceynak Yatırım Holding AŞ elendi. İhalede, 410 milyon dolar "başlangıç fiyatı" ve 1 milyon dolar artırma aralığıyla "açık artırmaya" geçildi. 27 tur süren açık artırmada en yüksek teklif, 505 milyon dolarla, Vahit Karaarslan'dan geldi.


Umman'da silahlı saldırı: 6 kişi öldü

Umman'ın başkenti Maskat'ta düzenlenen silahlı saldırıda 1'i polis 6 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı bildirildi.

Umman resmi haber ajansı ONA'da yer alan habere göre, Maskat'ın El-Vadi el-Kebir bölgesinde bir cami yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i polis 6 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında polis, ambulans ve sivil savunma ekiplerinden 4 kişinin olduğu çeşitli uyruklardan 28 kişinin de yaralandığı belirtildi. Haberde, saldırıyı düzenledikleri belirtilen 3 zanlının öldürüldüğü kaydedildi. Umman Sultanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, güvenlik önlemlerinin alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilirken, olayın nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.


İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son 24 saatte 49 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 284 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 49 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 69 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıya uğrayanların bir kısmının halen enkaz altında olduğu ifade edilen açıklamada, Gazze'deki ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığı vurgulandı. Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 38 bin 713 ve yaralı sayısının 89 bin 166 olduğu kaydedildi.


Yurtdışı çıkış harcı kaç lira oldu?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'e sunulacak vergi paketinin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, 150 TL olarak uygulanan yurtdışı çıkış harcının 500 liraya yükseltileceğini açıkladı. Teklifin 'vergi paketi' içerisinde Meclis'e sunulacağını duyurdu.

Yurtdışına seyahat eden yurttaşların ödediği bir vergi türü olan yurtdışı çıkış harcı ilk kez 1 Ağustos 2001 tarihinde uygulamaya konuldu.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz


Göç İdaresi’nden "vatandaşlık verme yetkilerinin bulunduğu" iddiaları ile ilgili açıklama

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık verme yetkilerinin bulunduğu yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ve Türk vatandaşlığının 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre kazanıldığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, T24'te, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yapılan röportajda "vatandaşlık" konusu üzerinden başkanlığı hedef alan iddiaların ortaya atıldığı belirtildi.

İddiaların gerçek dışı olduğu aktarılan açıklamada, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayısının başkanlığın internet sitesinden şeffaf bir şekilde paylaşıldığı ifade edildi.

İnternette paylaşılan sayıların her hafta düzenli güncellendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Ülkemizde bugün itibarıyla 3 milyon 109 bin 867'si geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, 228 bin 290'ı uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılar, 1 milyon 111 bin 176'sı ikamet izniyle kalan yabancılar olmak üzere toplam 4 milyon 449 bin 333 yasal kalış hakkı bulunan yabancı bulunmaktadır.

Diğer taraftan düzensiz göçmenlerin tespiti ve yakalanmasına yönelik operasyon ve denetimler, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla yürütülmektedir. Tüm büyükşehirlerimiz dahil olmak üzere toplam 63 ilimizde Mobil Göç Noktası araçlarımız aracılığıyla kolluk birimlerimizle koordineli olarak denetim ve uygulamalar yapılmakta, tespit edilen düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri hemen başlatılmaktadır.

Başkanlığın, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde sadece yabancıların ülkeye girişi, kalışı ve çıkışına ilişkin idari iş ve işlemleri yürütmekte olduğunun altı çizilen açıklamada, "Başkanlığın görev tanımının içinde 'Türk vatandaşlığı verilmesi' yer almamaktadır. Bahse konu haberde yer aldığı gibi Başkanlığımızca vatandaşlık verildiği yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi yoktur. Türk vatandaşlığı, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre kazanılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Başkanlık personeliyle ilgili de dayanaksız iddiaların ortaya atıldığına değinilen açıklamada, başkanlığın kanunda tanımlanan iş ve işlemleri, milli menfaatler doğrultusunda, kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeden, insan haklarına, hukuka ve medeniyet değerlerine uygun olarak yürüttüğü vurgulandı.


Fetih ve Hamas heyetleri 20 Temmuz'da Çin'de bir araya gelecek

Fetih ve Hamas heyetlerinin, Filistinli gruplar arasındaki bölünmeyi sona erdirmek amacıyla 20 Temmuz'da Çin'de bir araya geleceği bildirildi.

Fetih Hareketi Seferberlik ve Organizasyon Komisyonu Sözcüsü Abdulfettah Devle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'in Hamas ve Fetih hareketlerini ve ardından tüm Filistinli grupları kapsayan bir toplantıya ev sahipliği yapacağını söyledi.

Çin'de 20 Temmuz'da başlayacak görüşmelerin 3 gün süreceğini belirten Devle, Fetih hareketi olarak Filistin meselesinin içinden geçtiği zor koşullar ve Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşı sürerken tüm engelleri aşmaya açık olduklarını belirtti. Devle, Çin'deki görüşmelerde Fetih Hareketine Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul'un başkanlık edeceğini söyledi. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Üyesi Azzam el Ahmed de Fetih Hareketinin, Çin'de yapılacak görüşmede bölünmeyi sona erdirme konusunda ciddi olduğunu dile getirdi. Hamas tarafından görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin, "Genç kardeşlerime verimli bir tercih dönemi ve yerleşecekleri yükseköğretim kurumlarında başarılı bir üniversite hayatı diliyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, 2024 YKS sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

2024 YKS sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine, eğitim-öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Genç kardeşlerime verimli bir tercih dönemi ve yerleşecekleri yükseköğretim kurumlarında başarılı bir üniversite hayatı diliyorum.


En düşük emekli aylığı kaç lira olacak?

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’de ‘’Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kanun teklifinden 3 milyon 703 bin 788 kişinin olduğunu belirten Güler, zammın 6 aylık dönemde bütçeye maliyetinin ise 33 milyar 200 milyon  TL olduğunu aktardı

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz 


AKOM'dan İstanbul için sıcak hava uyarısı

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da yeni hafta boyunca sıcaklığın 33-36 derece aralığında seyretmesinin, rüzgarın ise poyraz (kuzey-doğu) yönünden çoğunlukla orta kuvvette, aralıklarla sert şekilde esmesinin beklendiği belirtildi.

Özellikle güneşin dik açıyla geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarıda fazla zaman geçirilmemesi, bol sıvı tüketilmesi, mevsim koşullarına uygun, ince ve pamuklu kıyafetler tercih edilmesi uyarısı yapılan açıklamada, başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları olanların, sağlıkları açısından aşırı sıcağın etkili olduğu öğle saatlerinde güneşli ortamda bulunmamaları tavsiye edildi.  Açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklığının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.


İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki saldırısında 11 kişi öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların AA'ya verdiği bilgilere göre, İsrail güçleri kamptaki "Hamed" ailesinin evini hedef aldı. Saldırıda 11 Filistinli yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların yıkılan evden çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gazze Şeridi'ndeki hükümet, bugün İsrail'in "uluslararası yasaklı silahları" kullanarak, son 48 saatte en az 320 Filistinliyi öldürdüğünü ve yaraladığını duyurmuştu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 664 Filistinli öldü, 89 bin 97 kişi yaralandı.


İsrail Lübnan’dan Kiryat Şimona bölgesine 20 füze atıldığını duyurdu

 İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinden ülkenin kuzeyindeki Kiryat Şimona bölgesine 20 füze atıldığını bildirdi.

İsrail ordusunun X hesabından yapılan açıklamada, "Kiryat Şimona bölgesinde saat 23.30'daki uyarıların ardından Lübnan topraklarından fırlatılan 10'a yakın füze tespit edildi ve herhangi bir kayıp olmadan hava savunma kuvvetleri tarafından başarılı bir şekilde karşılık verildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca ülkenin kuzeyine saat 23.39'da Lübnan topraklarından fırlatılan 10'a yakın füzenin birçoğunun imha edildiğini ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Maariv gazetesi, İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şimona, Beyt Hillel, Kfar Yuval ve Tel Hai’nin de aralarında bulunduğu Lübnan sınırına yakın birçok kentte sirenlerin çaldığını aktardı. Yediot Ahronot gazetesi de Lübnan’dan Kiryat Şimona’ya 20’ye yakın füze fırlatıldığını çok sayıda füzenin imha edildiğini ancak bazıların düşerek patladığını bildirdi.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada ise üyelerinin onlarca El Felek ve Katyuşa füzeleriyle Kiryat Şimona’yı hedef aldığı belirtildi. Açıklamada söz konusu saldırıların İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki kentlere özellikle de Bint Cubeyl ilçesine gerçekleştirdiği ve sivillerin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya cevap olarak gerçekleştirildiği kaydedildi.


2024-YKS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. YKS'nin tamamlanmasıyla birlikte başlayan heyecanlı bekleyişin ilk aşamasının bugün sona erdiğini, 3 milyondan fazla adayın beklediği 2024-YKS sonuçlarını açıkladıklarını bildiren Ersoy, adayların sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden öğrenebileceklerini söyledi.

İstanbul'dan 5 aday birinci oldu

ÖSYM Başkanı Ersoy, sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların da belli olduğunu belirtti. Ersoy, dereceye giren adayları şu şekilde açıkladı: "Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincimiz Süleyman Mete Genç, Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi-Mersin; Alan Yeterlilik Testleri (AYT) birincilerimiz, eşit ağırlık alanında Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul, sayısal alanında Arda Taşdemir Cemil Meriç Fen Lisesi-Elazığ, sözel alanında Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi-Rize; Yabancı Dil Testi (YDT) birincilerimiz Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul, Arapça Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi-İstanbul, Fransızca Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi-İstanbul, İngilizce Mehmet Alp Güneş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi-İstanbul, Rusça Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi-Ankara"  Sonucunu öğrenen adaylardan, aşırı yük oluşmaması için tekrar tekrar internet sayfasına girmemelerini isteyen Ersoy, YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.


Beylikdüzü'nde tekne ile bot çarpıştı, denize düşen bir kişi yaşamını kaybetti

İstanbul Beylikdüzü'nde marina önlerinde seyreden tekne ile bot belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bot içerisinde bulunan Mahanoğlu denize düştü. Haber edilmesi üzerine olay yerine sağlık ekibi ve deniz polisi çağrıldı. Gelen ekiplerce denize düşen Mahanoğlu'nun kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Mahanoğlu yaklaşık 6 saat sonra kazanın yaşandığı alanın 150 metre ilerisinde kıyıya yakın bir yerde ölü bulundu. Mahanoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.


Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez halk karşısına çıktı

Eski ABD Başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, suikast girişiminin ardından Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne katıldı. Kongre katılımcıları Trump'ı alkışlar ve çığlıklarla karşılarken, eski Başkan da gülümseyerek onları selamladı. Kulağında bandajla kongreye katılan Trump'ın yanında bugün açıkladığı başkan yardımcı adayı J.D Vance de yer aldı.

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

appz.jpg
Fotoğraf: AP

Umman Denizi'nde bir petrol tankeri alabora oldu

Umman, Komor Adaları bandıralı bir petrol tankerinin Umman Denizi’nde alabora olduğunu duyurdu.

Umman Kıyı Emniyeti Merkezi tarafından sosyal medya platformu X’ten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Dukum kentindeki Ra’s Madraka bölgesinin 25 deniz mili güneydoğusunda, Umman Denizi'ne bakan bir alanda Komor Adaları bayrağı taşıyan bir petrol tankerinin alabora olduğu belirtildi.

Arama kurtarma operasyonunun ilgili makamlarla koordineli olarak etkinleştirildiği aktarılan açıklamada, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.


Husiler, Kızıldeniz ve Akdeniz'de 3 gemiyi hedef aldıklarını duyurdu

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Akdeniz'de "İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği" gerekçesiyle 3 gemiyi balistik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "BENTLEY I" ve "CHIOS Lion" adlı gemilerin Kızıldeniz'de İHA ve balistik füzeyle hedef alındığını belirtti.

"Irak İslami Direnişi" grubuyla birlikte Akdeniz'de ise "Olvia" adlı bir gemiyi hedef aldıklarını ifade eden Seri, gemilerin hangi ülkelere ait olduğuna ilişkin ise bilgi vermedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU