Meşhur vampir avcısı televizyona dönüyor

Ödüllü yazar kaleme alacak

Stephen Sommers'ın yönettiği Van Helsing'in çekimler sırasında başroldeki Hugh Jackman, yanlışlıkla bir figüranın elini kırmıştı (Universal)

Van Helsing, CBS için geliştirilmekte olan yeni bir dizide suç savaşçısına dönüşüyor.

Netflix ve BBC'nin yapım aşamasındaki drama dizisi Lockerbie'nin arkasındaki yazar Jonathan Lee, çalışmaları devam eden diziyi yazıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanyalı yazar Lee, ilk romanı Bay Satoshi de Kim? ile (Who Is Mr Satoshi) 2010'da Edinburgh Festivali İlk Kitap Ödülü'nü kazanmış ve pek çok ödüle de aday gösterilmişti.

Dizinin çekişmeli bir açık artırmanın ardından CBS'le anlaştığına inanılıyor. Yeni Van Helsing dizisi için henüz bir isim belirlenmedi.

Modern Sherlock Holmes uyarlaması Elementary'nin yaratıcısı Rob Doherty, Lionsgate Television'la yaptıkları anlaşma kapsamında Carl Beverly ve Sarah Timberman'la birlikte projenin yürütücü yapımcılığını üstleniyor.

Resmi açıklamaya göre dizi canavar avcısı Dr. Abraham Van Helsing'in çağdaş bir yorumu. Hikayede Van Helsing, New York'un en rahatsız edici vakalarını çözmek için FBI ajanı olan eski sevgilisi Mina Harker'la birlikte çalışıyor. 

Filmin başrolünde Hugh Jackman vardı

2004'te beyazperdeye uyarlanan Van Helsing'de filme adını veren rolü Hugh Jackman canlandırmış, ona Anna Valerious'u oynayan Kate Beckinsale eşlik etmişti.

Aksiyon ve korkuyu buluşturan film, efsanevi canavar avcısı Van Helsing'in Drakula'yı öldürmek ve ailesinin hayatta kalan son üyesini korumak için yardımcısıyla birlikte Transilvanya'ya gitmesini konu alıyordu.

Film genel olarak olumsuz eleştiriler alsa da yaklaşık 170 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 300,2 milyon dolar hasılat elde etmişti. 


Independent Türkçe, Deadline, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU