Stranger Things'in yıldızı yeni korku filmini anlattı

"Görünmez şeylerden nasıl kaçacağınızı öğreniyorsunuz"

Sessiz Bir Yer: İlk Gün'ün yönetmenliğini 2021'de çektiği Pig'le eleştirmenleri hayran bırakan Michael Sarnoski üstlendi (Netflix)

Sessiz Bir Yer (A Quiet Place) ve devam filmi, insanların gürültüye duyarlı yaratıklar tarafından öldürüldüğü ve hayatta kalmak için ses çıkarmamak zorunda oldukları ürkütücü bir dünya kurmuştu. Serinin üçüncü filmi Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One) ise izleyicileri uzaylı istilasının başlangıcına geri götürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lupita Nyong'o ve Joseph Quinn'in başrollerini paylaştığı gerilimde, ilk iki filmi yazıp yöneten John Krasinski yapımcı olarak yer alıyor. 

Nyong'o ve Quinn, çarşamba günü filmin New York'taki galasına katılarak az diyalog içeren, daha çok yüz ifadeleri ve fiziksel hareketlere dayanan bir film çekmenin nasıl bir şey olduğunu anlattı.

Nyong'o, Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, "İnsanoğlu olarak her zaman kelimelerimizden daha fazlasıyla iletişim kurarız" dedi ve ekledi: 

Bu nedenle biz oyuncular, bir senaryoyu okurken her zaman satır aralarında neler olduğuna bakarız. Diyaloglardan kurtulduğunuzda elinizde kalan tek şey satır aralarıdır ve bunun getirdiği belli bir özgürlük vardır.

"Spontane, heyecan verici ve tehlikeli"

"Konuşmak zorunda olmamak, karakteri ilkel ve anlık bir şekilde keşfetmek özgürleştirici" diyen 41 yaşındaki aktris, rol arkadaşına methiyeler düzerken sözlerini şöyle sürdürdü:

Ve bu yolculuğa birlikte çıkacağınız Joe Quinn gibi harika bir sahne partneriniz olduğunda çok verimli oluyor çünkü spontane, heyecan verici ve tehlikeli. Sahnede ne olacağını bilmiyorsunuz.

Quinn ise diyalog eksikliği nedeniyle "Lupita Nyong'o'nun ne yaptığını dinlediğini ve sahneleri hep birlikte yavaş ama emin adımlarla inşa ettiklerini" ekledi.

"Orada öğrendiklerimi uyguladım"

Stranger Things'in 4. sezonunda Eddie Munson'ı canlandıran 30 yaşındaki aktör, Netflix dizisinde rol almanın ona kattıklarının bu filmde işine yaradığını anlattı: 

Görünmez şeylerden nasıl kaçacağınızı öğreniyorsunuz. Sanırım orada öğrendiğim becerileri burada da uyguladım.

Sinema yazarları beğendi

Eleştirmenlerin beğenisini kazanan yapım, 115 sinema yazarının incelemelerine göre, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 84 puan almayı başardı. Filmin izleyici skoru da tatmin edici: 100 üzerinden 72. 

Lupita Nyong'o ve Joseph Quinn'in yanı sıra Alex Wolff ve Djimon Hounsou'nun da rol aldığı Sessiz Bir Yer: Birinci Gün, bugün vizyona girdi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU