Rekortmen animasyon, nasıl 2024'ün kaçırılmaması gereken filmi oldu?

Barbie'yi bile geride bıraktı

Ters Yüz 2, 14 Haziran'da gösterime girdi  (Pixar)

Pixar filmleri yıllardır hem çocuklara hem de genel izleyiciye hitap ederek gişe potansiyeli açısından güçlü bir kombinasyon oluşturuyor. 

Ters Yüz 2'yle (Inside Out 2) bu durum bir üst seviyeye çıktı. Bu da devam filminin henüz ikinci haftasında tüm zamanların en başarılı animasyonları arasına girmesini sağladı.

İkinci hafta sonunda 100 milyon dolar kazandı

Ters Yüz 2, 21-23 Haziran hafta sonunda Kuzey Amerika'da 100 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir hasılat elde etmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gösterimdeki ikinci haftasında kazancı 100 milyon doları aşan 7. film olan animasyon, Barbie'nin aynı süredeki 93 milyon dolarlık hasılatını bile geride bıraktı.

Son bir yıllık süreçte pek çok kişi, "Ters Yüz 2'nin Barbie'den bu yana kaçırılmaması gereken ilk film olduğunu" söylüyor. 

Christopher Nolan'ın Oscar fatihi Oppenheimer'ı ve Greta Gerwig'in Barbie'sinin isimleriyle oluşturulan Barbehnheimer fenomeni gibi, Ters Yüz 2 ve Ya Hep Ya Hiç'in (Bad Boys: Ride or Die) birleşimi de bu yaz tüm sinemaseverleri ateşledi. 

Dune 2'nin rekorunu yerle bir etti

Amerika merkezli veri analizi şirketi Comscore'a göre, animasyonun ABD'deki 10 günlük toplam hasılatı 356,4 milyon dolara ulaştı. 

Ters Yüz 2, 725,6 milyon dolarlık küresel hasılatla, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) önünde yılın en çok kazanan yapımı oldu.

Kanadalı sinemacı Denis Villeneuve'ün epik bilimkurgusu, 711 milyon dolar kazanabilmişti.

Ters Yüz 2, Latin Amerika, Avrupa ve Asya'da da rekorları altüst etti. Geçen hafta sonu 17,3 milyon dolarla Brezilya ve 16,2 milyon dolarla İtalya da dahil olmak üzere birçok ülkede, sektörün en yüksek açılışlarından birini yaptı. 

1 milyar dolar sınırını aşmasına kesin gözüyle bakılıyor

Sinema yazarlarına göre, Ters Yüz 2'nin küresel gişede yılın ilk 1 milyar dolar kazanan filmi olması da neredeyse kesinleşti.

Hollywood Reporter'ın aktardığına göre filmi sinemada izlemek üzere bilet alanların büyük bölümünü genç yetişkinler oluşturuyor. Özellikle 18-24 yaşındaki genç kadınlar, devam filmini izlemek için akın akın geliyor.

Kelsey Mann'ın yönettiği rekortmen animasyonun seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Ayo Edebiri ve Maya Hawke gibi isimler rol alıyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, NPR

DAHA FAZLA HABER OKU