Yeni animasyondan peş peşe rekorlar: Gişede tarih yazıyor

Bir dönüm noktasını daha geride bıraktı

Ters Yüz 2, 14 Haziran'da gösterime girdi  (Pixar)

Ters Yüz 2 vizyondaki ilk haftasında şaşırtıcı bir hasılat elde etti. Yeni Pixar animasyonu, 2015'te başlayan serinin ikinci filmi.

Gişede tarih yazan yapım, ergenlik çağına yaklaşan ve rahatsız edici yeni duygularla hesaplaşmak zorunda kalan Riley'nin kafasının içindeki duyguları takip etmeyi sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ters Yüz 2 gösterime girdiği ilk hafta sonunda, tarihteki en iyi ikinci animasyon açılışını yaptı. Pixar'ın 2018 tarihli devam filmi İnanılmaz Aile 2'nin (The Incredibles 2) başarısına da çok yaklaştı.

Gösterime girdiği ilk üç günde 154,2 milyon kazanmayı başaran film, tarih yazmaya devam ediyor.

Deadline'ın aktardığına göre, Ters Yüz 2 sadece bir hafta içinde dünya çapında toplam 438,7 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı. 

400 milyon dolar barajını aşan 4. film

Animasyon, 2024'te dünya çapında 400 milyon dolar barajını aşan 4. film oldu. 

İtalya, Fransa, İspanya ve Belçika gibi ülkelerde de rekor açılış yaparak gişe listelerinin zirvesine yerleşti.
 


An itibarıyla bu yıl Ters Yüz 2'den daha fazla hasılat yapan sadece üç film var: Kung Fu Panda 4, Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) ve Denis Villeneuve'ün bilimkurgu destanı Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two).

İlk film de gişeyi kasıp kavurmuştu

Ters Yüz, 2015'te Kuzey Amerika'da 356 milyon dolar, dünya genelindeyse 858,8 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. 

Animasyon imparatorluğu Pixar, daha önce Oyuncak Hikayesi, Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo), İnanılmaz Aile (The Incredibles), Yukarı Bak (Up) ve VOL-İ (Wall-E) gibi başarılı filmlere imza atmıştı.

Kelsey Mann'ın yönettiği rekortmen Ters Yüz 2'nin seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Ayo Edebiri ve Maya Hawke gibi isimler rol alıyor.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant, DigitalSpy, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU