Çin yapımı drama, rekorları altüst eden animasyonu iki günde ezdi geçti

Gişede büyük fark attı

2 saat 11 dakikalık drama, 22 Haziran'da Çinli izleyicilerle buluştu (YouTube)

Animasyon türündeki devam filmi Ters Yüz 2 (Inside Out 2), gösterime girdiği 14 Haziran'dan beri gişe listelerinde zirveye çıkarak tüm dünyayı kasıp kavuruyor. 

Disney ve Pixar yapımı animasyon, Kuzey Amerika'da 355 milyon dolar, dünya genelindeyse 724 milyon dolar hasılat elde ederek 2024'ün en çok hasılat yapan filmi oldu

Dune 2'yi geçmeyi başardı ama...

Bu rakam, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin 711,8 milyon dolarlık (Dune: Part Two) hasılatını geçerek zirveyi devralmasına yetti. Ancak Kelsey Mann yönetmenliğindeki animasyonun bu kadar etkili olmayı başaramadığı bir yer var: Çin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İyi hissettiren Çin yapımı drama Moments We Shared, cumartesi günü vizyona girmesine rağmen ülke gişelerinde net bir galibiyet elde etmeyi başardı.

Diğer ülkelerde hasılat rekorları kıran Ters Yüz 2 ve meşhur aksiyon serisinin Will Smith ve Martin Lawrence'ı yeniden bir araya getiren 4. filmi Ya Hep Ya Hiç (Bad Boys: Ride or Die), Moments We Shared'in gücüne karşı koyamadı.

Ters Yüz 2, avantajlı bir başlangıç yaptı ve cuma günü gösterime girerek 2,32 milyon dolarlık kazançla geçici olarak zirveye yerleşti. Cumartesi 4,3 milyon dolar daha kazanmayı başaran Pixar animasyonu, pazar günü hasılatına 3,44 milyon dolar ekledi. Böylece filmin Çin'deki hafta sonu hasılatı toplamı 10,3 milyon dolar oldu. 

İki günde rekortmen animasyona fark attı

Ancak Hollywood yapımı animasyonun liderliği bir gün sürebildi. Cumartesi günü gösterime giren Moments We Shared, gişe listelerini altüst etti. Hem cumartesi hem de pazar günü listenin zirvesinde yer alan drama, iki günde toplam 19,4 milyon dolar kazanarak Ters Yüz 2'ye büyük fark attı.

Moments We Shared, büyük şehir hayatında kaybolan ve kırsal kesime dönen genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Buraya yerleşerek büyükannesi ve bir arkadaşıyla bağlantı kuruyor ve yeni hayatına başlıyor.

Zhang Jiajia'nın yazıp yönettiği filmde Peng Yuchang, Zhou Ye, Ai Liya, Chen Xianen, Kong Lianshun ve Zhang Yifan rol alıyor.
 


Öte yandan cumartesi gösterime giren bir diğer Hollywood yapımı Ya Hep Ya Hiç, iki günde 2,83 milyon dolarlık hasılatla Çin gişesinin ancak üçüncü sırasında yer alabildi. 


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU