Popüler dövüş oyununun filmi geliyor

Vizyon tarihi açıklandı

Jean-Claude Van Damme'ın yanı sıra ünlü şarkıcı Kylie Minogue'un (solda) da rol aldığı 1994 tarihli Son Savaş, yapım maliyetlerinin yaklaşık üç katı kazanç sağlayarak gişede büyük bir başarı elde etmişti (Universal)

Meşhur video oyunu Street Fighter, beyazperdeye dönmeye hazırlanıyor.  Filmin gösterim tarihi belirlendi. Sony Pictures'dan yapılan açıklamaya göre popüler video oyunu serisine dayanan yeni film, 20 Mart 2026'da izleyicilerle buluşacak.

Yönetmenler projeden çekilmişti

Film, uzun soluklu dövüş oyunları serisinin arkasındaki şirket olan Capcom'la birlikte geliştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood Reporter bu ay, Street Fighter'ın yönetmenleri Danny ve Michael Philippou'nun projeden çekildiğini duyurmuştu. 

Geçen yılın çok konuşulan korku filmi Konuş Benimle'nin (Talk to Me) yönetmenliğini üstlenen Philippoular, başrollerini Sally Hawkins ve Billy Barratt'ın paylaştığı A24 filmi Bring Her Back'in çekimlerine hazırlanıyordu. Sinemacı kardeşler, çalışma programları çakışınca projeden çekilmek zorunda kalmıştı.

Street Fighter, ilk olarak 1987'de atari salonlarında görülmüştü. Seri, 1991'de çılgınca popüler olan Street Fighter II'yle devam etmişti. En son sürüm olan Street Fighter 6 ise geçen yıl piyasaya sürüldü.

Jean-Claude Van Damme'lı aksiyon 1994'te gösterime girdi

Jean-Claude Van Damme'ın Guile, Raúl Juliá'nın M. Bison ve Ming-Na Wen'in Chun-Li rollerini üstlendiği film uyarlaması Son Savaş (Street Fighter) 1994'de sinemalarda gösterime girmişti.

Yönetmen Steven E. de Souza'nın filmi, Van Damme tarafından canlandırılan albayın, kaçırılan Birleşmiş Milletler delegelerini kurtarmak için bir grup savaşçıyı bir araya getirmesini konu alıyordu.

2009'a gelindiğindeyse 20th Century Fox, gişede düşük performans gösteren Street Fighter: Chun-Li Efsanesi'ni (Street Fighter: The Legend of Chun-Li) gösterime sokmuştu.

Bu filmde Chun-Li rolünde Kristin Kreuk vardı. Ona Neal McDonough, Chris Klein ve Balrog rolündeki Michael Clarke Duncan eşlik etmişti.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU