Ödül rekortmeni diziden yeni sezon: Eleştirmenler "harika" diyor

"Televizyonda kalıcı bir miras bırakacak"

The Bear, Türkiye'de 17 Temmuz'da Disney+'ta gösterime girecek (FX)

Çok sevilen ödüllü dizi The Bear, üçüncü sezonuyla geri döndü. 

En İyi Komedi Dizisi Emmy'sinin son sahibi, Jeremy Allen White'ın canlandırdığı şef Carmy Berzatto'nun Şikago'ya dönerek, hayatını kaybeden kardeşinin sandviç dükkanının stresli mutfağını yönetmesini konu alıyordu. 

İlk bölümden beri eleştirmenlerin favorisi

The Bear, ilk bölümünden bu yana empati kurularak yazılmış gibi görünen karakterleri ve gerçekçi diyalogları sayesinde eleştirmenler tarafından övgü yağmuruna tutuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son olarak geçen yıl Emmy ödüllerini silip süpüren yapım, üçüncü sezona girerken "herkesin izlemesi gereken bir dizi" diye anılıyordu.

Peki böylesine sevilen bir dizi üçüncü sezonda da eleştirmenlerden övgü almayı sürdürebilir mi? 

Yeni sezon, eleştiri derleme sitesi Metacritic'te 100 üzerinden 81 puan almayı başardı. Ancak bunu ilk iki sezonun aldığı 88 ve 92'lik puanlarla karşılaştırdığımızda, az da olsa bir düşüş olduğu dikkat çekiyor. 

The Bear'in üçüncü sezonu, bir diğer eleştiri derleme sitesi olan Rotten Tomatoes'daysa 100 üzerinden 94 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başardı.

"Geçen sezon kadar harika"

Arizona Republic'ten Bill Goodykoontz, The Bear'ın üçüncü sezonundan övgüyle söz ederek şunları yazıyor:

Dizi geçen sezon olduğu kadar harika ve sadece bu kadar: Harika, daha fazla değil. Her şey düşünüldüğünde, bu hâlâ televizyondaki diğer her şey kadar iyi ya da daha iyi.

Decider'dan Nicole Gallucci, üçüncü sezonun da kanıtladığı gibi dizinin yıllarca sürecek bir yapım olduğuna inanıyor: 

The Bear'ın aşırı uyarıcı kargaşa, hassasiyet ve katarsis karışımı kendi başına özel bir yere sahip. Üçüncü sezon, gönül tellerinizi acımasızca çöpe atmadan hemen önce onları ızgara yapıyor, dağlıyor ve ardından profesyonelce tabaklıyor. Carmy'nin Şikago'daki yükselen cadı kazanına gelecekte ne olursa olsun, dizi televizyonda kalıcı bir miras bırakacak.

"Aldığı riskler heyecan verici" 

Hollywood Reporter'ın televizyon eleştirmeni Daniel Feinberg, dizideki karakterlerle Shakespeare'in Hamlet'indekileri karşılaştırıyor ve bunun televizyonu harika bir hale getirdiğini söylüyor:

Bölüm bölüm ele alındığında, The Bear'ın üçüncü sezonu dizinin şimdiye kadar yaptığı her şey kadar iyi. Belki de daha iyi? Kararsızlık heyecan verici olabilir ve ben The Bear'in bu 10 bölümde aldığı riskleri heyecan verici buldum.

Bazı eleştirmenler dizinin ilk iki sezondaki büyüsünü kaybettiğine inansa da övgüler yağdırmaktan geri durmuyor. Bunlardan biri olan Empire yazarı John Nugent, incelemesinde şöyle diyor:

The Bear hâlâ şehirdeki en iyi masa.

"Televizyondaki en ilginç dizilerden"

Vulture'dan Kathryn VanArendonk da bu görüşe katılıyor ve şöyle yazıyor: 

Üçüncü sezondaki yanlış adımlarına rağmen The Bear hâlâ televizyondaki en ilginç dizilerden biri.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Empire, Vulture, Decider, Arizona Republic

DAHA FAZLA HABER OKU