4 Oscarlı yönetmenden psikolojik gerilim dizisi geliyor

Başrolde yıldız oyuncu var

Disclaimer'ın konusu, Cate Blanchett'in 2022 yapımı TÁR ve 2006 tarihli Skandal (Notes on a Scandal) filmlerine benzetildi (Apple TV+)

Alfonso Cuarón, başrollerini Cate Blanchett ve Kevin Kline'ın paylaştığı psikolojik gerilim dizisi Disclaimer'la televizyona geri dönüyor.

Apple TV+, 7 bölümlük diziden ilk fotoğrafı paylaştı. Merakla beklenen dizinin prömiyerini 11 Ekim'de yapacağı da duyuruldu. 

Çok satan romandan uyarlandı

Heyecanlandıran açıklamaya göre, ilk iki bölüm aynı anda gösterime girecek ve ardından 15 Kasım'a kadar her cuma yeni bölümler yayımlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Renée Knight'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Disclaimer, "ününü başkalarının yanlışlarını ve ihlallerini ortaya çıkararak kazanmış" ünlü gazeteci Catherine Ravenscroft'u konu alıyor. 

Dizinin resmi sinopsisine göre tanınmamış bir yazardan roman alan Catherine, en karanlık sırlarını açığa çıkaran bir hikayenin ana karakteri olduğunu fark edince dehşete düşüyor.

Catherine, yazarın gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için zamanla yarışırken, hem kendi hayatını hem de eşi Robert ve oğulları Nicholas'la ilişkilerini yok etmeden önce geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor.

Bol yıldızlı oyuncu kadrosu

Disclaimer'da Oscar ödüllü Cate Blanchett'e Kevin Kline'ın yanı sıra eşi Robert rolünde Sacha Baron Cohen eşlik ediyor. Dizide ayrıca Lesley Manville, Kodi Smit-McPhee, Louis Partridge, Leila George ve Hoyeon rol alıyor. 

4 Oscar ödüllü Cuarón, Gabriela Rodriguez, David Levine ve Steve Golin'le birlikte yönetici yapımcılığı üstleniyor. Ayrıca yazar Knight da ortak yürütücü yapımcı.

Oscarlı görüntü yönetmeni

Yerçekimi (Gravity) ve Son Umut (Children of Men) gibi filmlerde Cuarón'la beraber çalışan Oscarlı Emmanuel Lubezki, Akademi Ödülü adayı Bruno Delbonnel'le birlikte görüntü yönetmenliğini üstleniyor.

Meksikalı sinemacı Cuarón'un televizyondaki son projesi, Mark Friedman'la birlikte yarattığı 2014 yapımı fantastik drama Believe olmuştu. Believe, 12 bölüm sonra iptal edilmişti. 


Independent Türkçe, Variety, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU