Eleştirmenlerin demediğini bırakmadığı aksiyon Netflix'te zirvede

En yakın rakibine büyük fark attı

Endonezyalı sinemacı Mouly Surya'nın yönettiği Tetikte, Jessica Alba'nın 5 yıldır rol aldığı tek film (Netflix)

Jessica Alba'nın yeni filmi Tetikte (Trigger Warning), 17-23 Haziran haftasında Netflix'te en çok izlenen İngilizce yapım oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18 yaşından küçük izleyiciler için uygun olmadığı belirtilen Tetikte, özel kuvvetler mensubu komando Parker'ı merkeze alıyor. Genç kadın çok sevdiği babasının ölümüne ilişkin sorulara yanıt aramak için döndüğü memleketinde tehlikeli bir komployu ortaya çıkarıyor.

43 yaşındaki Alba'ya başrollerde Mark Webber ve Anthony Michael Hall eşlik ediyor.

Film gösterime girdiğinden beri büyük ilgi görse de ne eleştirmenleri ne de sinemaseverleri memnun edebildi.

Kötü eleştirilere rağmen 25 milyondan fazla izlendi

Empire dergisi yazarı John Nugent, Tetikte'yi "dikkat çekici olmayan ve çabucak unutulacak bir film" diye tanımlarken ekledi:

Jessica Alba, John Wick'in intikam filmlerine özgü tarzını iyi yansıtıyor ama bundan daha iyi bir senaryoya ihtiyacı var.

Bazı sinemaseverler de filmi "sadece utanç verici" diye niteledi ve "Tetikte'yi izlemektense kuruyan boyayı seyretmeyi tercih edeceklerini" dile getirdi.

Bu kötü eleştiriler seyircileri fazla etkilememiş olacak ki aksiyon ve gerilim türündeki film, gösterime girdiği ilk üç günde 25,7 milyon izlenme sayısına ulaştı. 

Öte yandan animasyon türündeki Ultraman: Rising, 7,9 milyon izlenmeyle ikinci sıraya yükseldi. Üçüncü sırada 6,7 milyon izlenmeye ulaşan 2014 yapımı Dracula: Başlangıç (Dracula Untold) yer aldı. 

Glen Powell'ın başrolünde oynadığı Richard Linklater imzalı Hit Man ise üçüncü haftasında 4,4 milyon izlenmeyle Netflix listesinin 6. sırasında kendine yer buldu. 

Bridgerton zirveyi bırakmıyor

Dizilere bakıldığındaysa Shonda Rhimes'ın yaratıcısı olduğu Bridgerton'ın üçüncü sezonu 16,5 milyon izlenmeyle birinci sıradaki yerini korudu. 

Popüler dizinin ilk sezonu, 3,5 milyon izlenmeyle üçüncü sıraya yerleşirken onu 5. sıradaki ikinci sezon izledi. Queen Charlotte: A Bridgerton Story de 2,1 milyon izlenmeyle 10. sırada yer aldı.


Independent Türkçe, Variety, Advanced-Television, Empire, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU