Netflix izleyicileri rekortmen gerilimin ardından "hakkı yenmiş" korku filmini öneriyor

"Değeri bilinmemiş bir başyapıt"

Derin Kabus'un başrolündeki Perdita Weeks'e 44 yaşındaki Ben Feldman (sağda) Edwin Hodge ve François Civil eşlik ediyor (Netflix)

Netflix'in izlenme rekorları kıran son filminden sonra sinemaseverler, birbirlerini "inanılmaz derecede hakkı yenen" gerilimi seyretmeye çağırıyor.

2024 yapımı köpekbalığı gerilimi Paris'in Altında (Sous la Seine), gösterime girmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen yayın devi için büyük bir hit oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa yapımı gerilim, gösterime girdiği 5 Haziran'dan bu yana 120 milyon saat izlendi ve toplam 69,9 milyon görüntüleme sayısına ulaştı. 

Film, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı ve bazıları gerilimi "10 üzerinden 10" diye nitelendirecek kadar ileri gitti. 

Hatta efsanevi korku yazarı Stephen King de Paris'in Altında'yı çok beğendiğini söyleyen bir tweet attı ve filmin özellikle "son 25 dakikasına bayıldığını" söyledi.

Sinemaseverlerin yeni önerisinde Sen Nehri'nde yüzücülere dehşet saçan dev bir köpekbalığı yerine, Paris'in yeraltı mezarlarında kabusu yaşayan bir belgesel ekibi var.

"Paris Yeraltı Mezarlığı'nda çekim izni alan ilk film"

Netflix, 2014 yapımı Derin Kabus'un (As Above So Below) konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Güzel bir mezar hırsızıyla ekibi, Paris'in yeraltı mezarlarında hazine ararken kendilerini cehennem gibi bir yeraltı dünyasında bulur.

Yönetmen koltuğunda oturan John Erick Dowdle, senaryoyu kardeşi Drew Dowdle'la birlikte kaleme aldı. 
 


Derin Kabus, gösterime girdiğinde olumsuz eleştirilerle karşılansa da sinemaseverler filmin hakkının yendiği konusunda hemfikir. 

Bir izleyici filmle ilgili şöyle yazdı:

Kimse Derin Kabus'la ilgili yeterince konuşmuyor. Paris Yeraltı Mezarlığı'nda çekim yapma izni alan ilk filmdi, mekan keşifçileri zaman zaman taş tavanların altında göğüs derinliğinde suya girmek zorunda kaldı, yeraltında tek seferde HAFTALARCA çekim yaptılar.

"Hak ettiği değeri görmüyor"

Bir başkası da şöyle dedi: 

Derin Kabus kesinlikle hak ettiği değeri görmeyen bir korku filmi. Son derece ilgi çekici, akıllıca ve çok fazla katmanı var.

Başka bir izleyici filmi "en sevdiklerinden biri" diye nitelerden diğeri ekledi:

Tekrar söylüyorum, Derin Kabus değeri bilinmemiş bir başyapıt ve bu gece tekrar izleyeceğim.


Independent Türkçe, Unilad, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU