İzleyenleri bölmüştü: Netflix'te tüm zamanların en çok seyredilenlerinden biri oldu

5 Haziran'dan bu yana 120 milyon saat izlendi

Paris'in Altında'nın çekimleri Fransa'nın yanı sıra İspanya ve Belçika'da gerçekleşti (Netflix)

Netflix'in yeni köpekbalığı gerilimi Paris'in Altında (Sous la Seine), gösterime girmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen yayın devi için büyük bir hit oldu. 

Yayıncı kuruluştan gelen son rakamlara göre film, şimdiden tüm zamanların en çok izlenen yapımları listesindeki yerini aldı.

5. sıraya yerleşti

Paris'in Altında, gösterime girdiği 5 Haziran'dan bu yana 120 milyon saat izlendi ve toplam 69,9 milyon görüntüleme sayısına ulaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu da filmi, The Platform ve Nowhere'in hemen ardından, en çok izlenen İngilizce olmayan Netflix filmleri arasında 5. sıraya yerleştiriyor. Bu, 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde Paris'te geçen yeni film için epey büyük bir başarı. 

Xavier Gens'in yönettiği filmde Arjantin asıllı Fransız aktris Bérénice Bejo, Sen Nehri'nde bir köpekbalığı görüldüğü ihbarı üzerine yardıma çağrılan yaslı bir deniz biyoloğunu canlandırıyor. 

Bu balığın, yıllar önce bir araştırma görevi sırasında karşılaştığı ve tüm ekibini yok eden köpekbalığı olduğu ortaya çıkıyor. Bir triatlon etkinliğinin tarihi yaklaşırken, nehri sporcular için güvenli hale getirmek amacıyla zamana karşı yarış başlıyor.

Eleştirmenler ve sinemaseverler uzlaşamadı

Yayın platformundaki başarısına rağmen Paris'in Altında'nın aldığı yorumlar epey çelişkili. Sinema yazarları gerilimi çoğunlukla beğendi ve övgü dolu yorumlarda bulundu. Bu da filmin eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'daki puanını 100 üzerinden 66'ya getirdi. 
 


Ancak filmin izleyici skoru çok daha düşük. Film, seyircilerden 100 üzerinden sadece 31 puan alabildi.

Bir izleyici "Sonuna kadar seyrettiğim için kendime kızgınım" yorumunda bulunurken bir diğeri şöyle yazdı:

Hiç iyi değil. Sadece köpekbalıkları tüm sinir bozucu karakterleri öldürdüğü için fazladan bir yıldız verdim. Bunu kim yazdıysa kesinlikle insanları sevmiyor.

Öte yandan köpekbalığı filminin ünlü bir hayranı da var. Efsanevi korku yazarı Stephen King, Paris'in Altında'yı çok beğendiğini söyleyen bir tweet atmış ve filmin özellikle "son 25 dakikasına bayıldığını" söylemişti.


Independent Türkçe, GamesRadar, Yahoo!, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU