Netflix dizisini bir oturuşta bitirenler birbirine 2011 yapımı suç filmini öneriyor

"10 üzerinden 10'luk bir cevher"

Kara komediyi gerilimle buluşturan Bodkin, 9 Mayıs'ta gösterime girdi (Netflix)

Netflix'in yeni suç dizisi Bodkin'i çok seven izleyiciler, "10 üzerinden 10'luk bir cevher" diye niteledikleri İrlanda filmini birbirlerine öneriyor.

Britanyalı senarist Jez Scharf tarafından yaratılan ve yayın devinde geçen ay gösterime giren Bodkin, seyircilerden büyük beğeni toplayarak bir haftada 1,9 milyon kez izlendi.

Sakin kasabanın karanlık sırları

İrlanda sahilindeki kurgusal Bodkin kasabasında geçen dizide Will Forte, üç kişinin kaybolmasıyla ilgili faili meçhul bir vakayı araştırmak üzere sakin kasabaya gelen Amerikalı podcast sunucusu Gilbert Power'ı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ona, muhbir olarak kullandığı kaynağının ölümünün ardından bir haber için gönderilen araştırmacı gazeteci Dubheasa "Dove" Maloney eşlik ediyor. Dove'u, sevilen drama Obituary'yle tanınan 34 yaşındaki İrlandalı aktris Siobhán Cullen canlandırıyor.

Araştırmaya başladıkça, huzurlu gibi görünen bu kasabanın çok karanlık sırlar sakladığı ortaya çıkıyor.

Bodkin'i bir oturuşta izleyip boşluğa düşen ve bir an önce dizinin ikinci sezonuna kavuşmak isteyen Netflix kullanıcıları, Reddit'te birbirlerine öneride bulundu.

Bir izleyici, Bodkin'e benzeyen film ya da dizi önerileri istedi. Aldığı yanıtlar arasında öne çıkan bir film vardı: İrlandalı (The Guard).

Yıldızlarla dolu kadro

The Banshees of Inisherin'den Brendan Gleeson'ın başrolde olduğu 2011 yapımı İrlandalı'da ayrıca Avengers Endgame'den Don Cheadle, Kingsman: Gizli Servis'ten (Kingsman: The Secret Service) Mark Strong ve Game of Thrones'dan Liam Cunningham rol alıyor.
 


Gleeson, uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesini çökertmekle görevlendirilen FBI ajanıyla birlikte çalışan sıradışı polis Gerry Boyle rolünde.

Puanı kusursuza yakın

İrlandalı, gösterime girdiği dönemde sinema yazarlarının da beğenisini kazanmıştı. Komediyi gerilimle buluşturan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi kusursuza yakın bir puana sahip.

Eleştirmenler filmin oyuncu kadrosunu ve konusunu överken London Evening Standard, komedinin gösterime girdiği dönemdeki "Amerikan yapımlarından çoğunu yetersiz gösterdiğini" yazmıştı.

Tribune News Service ise filmin "İrlanda'nın rüzgârlı arazilerinde geçen modern bir spagetti western" olduğunu eklemişti.


Independent Türkçe, The Sun, LADBible

DAHA FAZLA HABER OKU