100 tam puanlı animasyon Netflix izleyicilerinin kalbini çaldı

"Hayatımda izlediğim en iyi şeylerden biri"

Scavengers Reign, 31 Mayıs'ta ABD, Birleşik Krallık, İrlanda ve Yeni Zelanda'da gösterime girdi (Netflix)

Netflix izleyicileri, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 100 tam puan almayı başaran 2023 yapımı dizi için "başyapıt" diyor.

HBO Max iptal etmişti

Yetişkinlere yönelik bilimkurgu türündeki animasyon Scavengers Reign, ABD'de Ekim 2023'te HBO Max ekranlarında izleyiciyle buluşmuş ancak sadece bir sezonun ardından mayısta iptal edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scavengers Reign, tehlikelerle dolu yabancı bir gezegen olan Vesta'da mahsur kalan, hasarlı yıldızlararası kargo gemisi Demeter 227'den kurtulanları takip ediyor.

Netflix, mayısta animasyonun haklarını satın aldığını duyurmuştu. Scavengers Reign, yayın platformunda 31 Mayıs'ta gösterime girdi.

Yayın devi dizinin aldığı tepkilere bakıp izlenme rakamlarını inceleyerek daha fazla bölüm sipariş edip etmeyeceğine karar verecek. 

Scavengers Reign, sadece eleştirmenlerin değil izleyicilerin de gönlünü çalmış gibi görünüyor. Daily Mail'ın aktardığına göre dizinin sosyal medyada aldığı yorumlara bakılırse izleyiciler kısa süre sonra ikinci sezona kavuşabilir.

Ancak Forbes'a göre dizinin gösterime girdiği ilk birkaç günde Netflix'in çok izlenenler listesine girememiş olması ikinci sezon ihtimalini zora sokabilir. 

"Dünya inşasının zirvesi"

Animasyona övgüler yağdıran bir kullanıcı, "Scavengers Reign şimdiye kadar izlediğim en güzel dizilerden biri" diye yazdı.
 


Başka bir izleyiciyse takipçilerine diziye bir şans vermeleri için neredeyse yalvardı:

Herkes lütfen Netflix'te Scavengers Reign'i izlesin. LÜTFEN. Bu şaheseri ikinci sezon için desteklememiz gerekiyor. Lütfen!

Diziyi öven başka biri de ekledi:

Eğer izlemediyseniz, lütfen şimdi Netflix'te Scavengers Reign'i izleyin! Bu dizi dünya inşasının zirvesi ve tarzı gerçek dışı!

Başka biriyse şöyle yazdı:

Scavengers Reign gerçekten etkileyici. Mutlaka görülmesi gerek. Arkasındaki insanlar inanılmaz derecede yaratıcı.

"Hayatımda izlediğim en iyi şeylerden biri"

Yaratıcılığa övgüler yağdıran başka bir izleyici de şöyle dedi:

Scavengers Reign hayatımda izlediğim en iyi şeylerden biri, yaratıcılığa, yaratık tasarımlarına ve dünya inşasına hayran kaldım.

Başka bir kullanıcı da dizinin tam kendisine göre olduğunu söylerek "Kesinlikle büyülendim" dedi.

İkinci sezon için bastıran başka biriyse şöyle yazdı:

Lütfen bu güzel, tuhaf, korkutucu, şiirsel, büyüleyici bilimkurgu başyapıtını izleyin. Hep birlikte ikinci sezonu ortaya çıkaracak güce sahibiz.

Joseph Bennett ve Charles Huettner tarafından yaratılan animasyon, ikilinin 2016 yapımı kısa filmi Scavengers'a dayanıyor.

Scavengers Reign, henüz Netflix Türkiye koleksiyonunda yer almıyor. 
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU