100 milyon dolarlık fiyasko: Yeni Netflix filmini yerden yere vurdular

"İptal edilen tüm o harika diziler... Bunun için"

Atlas'ın yönetmenliğini Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) ve San Andreas Fayı'na (San Andreas) da imza atan Brad Peyton üstleniyor (Netflix)

Jennifer Lopez'in başrolde olduğu yeni bilimkurgu, Netflix'te gösterime girer girmez tartışma yarattı. Eleştirmenler filmi yerden yere vururken, izleyiciler de hem bilimkurguyu hem de fragmanını "berbat" ve "tam bir çöp" diye nitelendirdi.

Yayın devinde 4 gün önce gösterime giren filmde veri analisti Atlas Shepherd'ı canlandıran Jennifer Lopez, yapımcılığı da üstleniyor. 

Netflix, 13 yaşından küçüklere uygun olmadığı uyarısında bulunduğu filmin konusunu şöyle özetliyor: 

Yapay zekaya hiç güvenmeyen zeki bir terörle mücadele analisti (Jennifer Lopez) kaçak bir robotu yakalama görevinde iş sarpa sarınca umudunu yapay zekaya bağlamak zorunda kalır.

Bilimkurgu macerasında Lopez'in yanı sıra Simu Liu, Sterling K. Brown, Gregory James Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla ve Mark Strong da rol alıyor.

"Özünde bir dostluk hikayesi"



Lopez, filmle ilgili daha önce yaptığı açıklamada söyle dedi: 

Bunun büyük bir bilimkurgu ve aksiyon filmi olmasını sevdim ama özünde bir dostluk hikayesi. Ve bir bakıma da bir aşk hikayesi.

54 yaşındaki Lopez, sözlerine şöyle devam etti:

Ben her zaman her şeyi bir aşk hikayesi olarak görürüm ama bu, felaket koşullarında birbirine bağlanan ve birbirlerine nasıl daha insan olunacağını öğreten iki varlık arasındaki farklı türde bir aşk.

Atlas'ın Netflix tarafından yayımlanan yaklaşık üç dakikalık fragmanı, izleyicileri son derece gelişmiş, teknolojik evrenle ve bazı ana karakterlerle tanıştırdı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak henüz filmi değil sadece fragmanı izleyen Netflix kullanıcıları, tanıtımın bilimkurguyla ilgili çok fazla şey anlattığından şikayet etti. 

İzleyiciler Atlas'ın konusunu "korkunç" ve filmi de "unutulabilir çıtır çerez" diye nitelendirdi.

Bir kişi, "Film harika görünüyor ama tüm olay örgüsünü fragmanda vermeseler olmaz mı?" diye yazarken, bir diğeri "Tüm filmi izlemiş gibi hissediyorum" dedi.

Başka bir izleyici "Berbat görünüyor" yorumunu yaparken bir diğeri de "Hayırdır, 1999'da mıyız? Kalsın almayayım" diye yazdı.

"Evet bu gerçek"

Bir izleyici oyunculukların "sahte" gözüktüğünü söylerken "üç dakikalık tanıtımın bile kendisine yettiğini" söyledi.

Sadece fragmanı değil Atlas'ın tamamını izleyen bir Netflix kullanıcısıysa filmle alay ederek şöyle dedi:

Netflix, JLO'nun kıyameti önlemek için bir yapay zeka robotuyla takım olmaya zorlandığı bir film olan Atlas'ı yapmak için 100 milyon dolar harcadı. Sonunda JLO ve Yapay Zeka Robotu son savaşı kazandıktan sonra birbirlerine olan duygularını ifade ettiler. Evet bu gerçek.

Filmi izlemekte zorlandığını vurgulayan başka biri ekledi:

Jennifer Lopez'in bu yeni filmi çok kötü. İzlemesi eğlenceli bile değil. Gerçekten kötü.

Bir diğer kullanıcısı Netflix'in iptal ettiği dizileri hatırlattı:

İptal edilen tüm o harika diziler... Bunun için.


Independent Türkçe, Daily Mail, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU