Netflix'in iptal ettiği dizi, platformun en çok izlenenlerinden biri oldu

Dizi, 184 milyon izlenme saatine ulaştı

(AP)

Netflix'in açıkladığı yeni rakamlara göre yayın platformunun en çok izlenen dizilerinden biri, gösterime girdikten kısa bir süre sonra iptal edilen bir dizi.

23 Mayıs Perşembe günü açıklanan rakamlar, yayın hizmetinin Temmuz-Aralık 2023 döneminde en çok izlenen film ve dizilerini detaylı bir şekilde gösteriyor. 

İzleyicilerin nelerden hoşlandığına dair daha geniş bir resim sunmayı amaçlayan liste, sadece en iyi performans gösterenleri değil, binlerce yapımın izlenme sayıları, süreleri ve izlenme saatlerini de içeriyor. Bu liste, Netflix'in bu yıl Cannes Film Festivali'nde gösterilen en tartışmalı filmi satın almaya hazırlandığı sırada geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ne İzledik: Netflix Etkileşim Raporu"na göre, izleyiciler 6 aylık dönemde 90 milyar saat içerik seyretti ve tüm yıl boyunca toplam izlenme süresi 183 milyar saat oldu.

İptal edilen bir dizi de en çok izlenenler arasındaydı.

Aksiyon-komedi dizisi Obliterated, raporun kapsadığı 6 aylık dönemde 184 milyon saatlik izlenme süresi ve 21 milyon görüntülemeyle Bridgerton, Stranger Things, The Crown ve Squid Game gibi dizileri geride bıraktı ve binlerce yapım arasında en üst sıralarda yer alanlardan biri oldu. 

Netflix, diziyi sadece birkaç ay önce ilk sezonunun ardından iptal etmişti. Dizinin ilk sezonu 30 Kasım'da gösterime girmişti. 

Obliterated, İngilizce diziler arasında Netflix Top 10 listesinde 6 hafta boyunca yer almış ve ikinci haftasında 1 numaraya yükselmişti.

Obliterated
Daha sonra iptal edilen Obliterated'in oyuncu kadrosu (Netflix)


Shelley Hennig, Alyson Gorske, Nick Zano ve Kimi Rutledge'ın başrollerini paylaştığı Obliterated, Las Vegas'a yönelik ölümcül bir tehdidi engelleyen seçkin bir özel kuvvetler ekibini konu alıyor.

İçki, uyuşturucu ve seksle dolu kutlama partilerinin ardından ekip, etkisiz hale getirdikleri bombanın sahte olduğunu keşfeder. Artık sarhoş olan ekip, zayıflıklarıyla mücadele etmek, kişisel sorunlarının üstesinden gelmek, gerçek bombayı bulmak ve dünyayı kurtarmak zorundadır.

Dizi, Harold & Kumar serisi, Jakuzi Ekspres (Hot Tub Time Machine), Amerikan Pastası: Buluşma (American Reunion) ve Engelleyiciler'in (Blockers) de arkasındaki ekip olan Cobra Kai'ın yaratıcıları Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg ve Josh Heald tarafından yaratıldı.

Sürekli yeni yapımlar ekleyip çıkaran yayın platformu, 1 Şubat'ta yaklaşan yapımların ön izlemesini paylaşmış ancak bu listede Obliterated dizisine yer verilmemişti.

Dizinin yeterince yüksek bir izleyici kitlesine ulaşamadığına dair spekülasyonlar olsa da diğerleri, Obliterated'ın iptal edilmesinin sebebinin yüksek prodüksiyon maliyetleri olabileceğini öne sürdü.

Öte yandan Sex Education'ın 4. sezonu 374 milyon izlenme oranına ulaşarak son sezonu gösterime giren en yüksek sıralamaya sahip dizi oldu.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU