Eddie Murphy, kariyeri hakkındaki şakanın ırkçı olduğunu söyledi

Film yıldızı kendisine yapılan "ucuz şaka' için "Kişiseldi"' dedi

(AP)

Eddie Murphy, Saturday Night Live'da (SNL) kendisi aleyhine yapılan tartışmalı bir şakanın "ucuz" ve "ırkçı" olduğunu söyledi.

Sosyete Polisi (Beverly Hills Cop) serisinin bu hafta Netflix'te gösterime girecek 4. filminde Axel Foley rolünü yeniden canlandıran aktör yeni bir röportajda kariyeri boyunca böyle şakaların hedefi olduğunu anlattı.

Bu tür şakalardan biri 1995'te, Murphy'nin o zamanki yeni filmi Vampire in Brooklyn'in gişede başarısız olmasından kısa süre sonra gelmişti. SNL'de komedyen David Spade, "Hollywood Minute" skecinde Murphy'nin bir fotoğrafını göstererek şöyle demişti: 

Bakın çocuklar, bu kayan bir yıldız. Bir dilek tutun.

Yıllar önce ABD'deki skeç programında komedyenlik yapmış olan Murphy bu yorumla ilgili olarak şunları söyledi: 

Şöyleydi: 'Hey, bu şirket içi! Ben aileden biriyim ve sen benimle böyle dalga mı geçiyorsun?' Duygularımı böyle incitmişti.

Murphy, New York Times'a şöyle konuştu: 

O programdan çıkan en büyük şey benim. Eğer geri dönmeseydim program yayından kalkacaktı ve oyuncu kadrosundan biri benim kariyerim hakkında atıp tutuyor. Bunu öylece söyleyemeyeceğini biliyorum. Bir şakanın bu kanallardan geçmesi gerek.

Yani yapımcılar bunu söylemenin sorun olmayacağını düşünmüş. Ve o programda yer alan tüm kişiler, kimsenin birinin kariyeri hakkında şaka yaptığını duymamıştır. O programdan ayrılan çoğu kişi yoluna devam edip harika kariyerlere sahip olmuyor.

Murphy şakanın "kişisel olduğunu" söyledi ve ekledi: 

'Bunu nasıl yaparsın?' dedim. Kariyerim mi? Gerçekten mi? Kariyerimle ilgili bir şaka mı? Ben de bunun ucuz bir şaka olduğunu düşündüm. Ve biraz da ırkçı olduğunu.

Murphy 20 yıl boyunca SNL'e geri dönmemiş ve 2015'te programın 40. yıldönümü özel bölümünde yer almıştı. Ardından 2019'da kendi bölümünü sunmuştu ve yayın organına şunları söyledi: 

Uzun vadede her şey yolunda. Harika geçti.

Murphy, Spade ve programın yaratıcısı Lorne Michaels'la "arasının iyi" olduğunu söyledi.

Spade 2015'te bu şakayı "aptalca" diye nitelemiş ve anı kitabında Murphy'nin öfkeli tepkisi hakkında şunları yazmıştı: 

Eddie'nin bu konuda ne demek istediğini anladım. Gösteri dünyasındaki herkes insanların kendisini sevmesini ister. Bu şekilde hayran kazanırsınız. Ama bir skeçte ya da internette ya da başka bir şekilde azar işittiğinizde, bu canınızı yakar. Ve hızla arkası gelebilir.

David Spade
David Spade, 1995'te SNL'de Eddie Murphy'nin kariyeriyle dalga geçmişti (NBC)


The Independent yorum için Spade'le temasa geçti ancak yanıt alamadı.

Sosyete Polisi: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F), 3 Temmuz Çarşamba günü Netflix'te yayımlanacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU